Mizcas resumè över 2013

Jag började 2013 med att ha väldigt ont i magen och var inne på sjukhus både i Halmstad och i Ljungby.
I sistnämnda fick jag till slut väldigt bra hjälp. Ultraljud gjordes och en cysta upptäcktes så ett gyn ultraljud inbokades men där fanns ingen cysta kvar men eftersom smärtorna inte har någon grund ville läkaren göra en titthålsoperation för att verkligen utesluta diverse orsaker. Fick lämna blod och eftersom jag är svårstucken lyckades jag svimma för första gången i mitt liv - det var rätt läskigt att bara försvinna sådär.
I väntan på operationstid (som jag skulle få på våren) gjorde jag inte så mycket men en söndag fick jag akuta smärtor och Jimmy körde in mig akut (då de på 112 inte ville skicka ambulans då de tyckte Jimmy kunde köra mig) och jag blev inlagd. Från söndag till onsdag låg jag inne och på tisdagen genomfördes min operation som gick bra men de hittade inget fel. Så jag vet fortfarande inte vad felet var men jag har inte ont längre, konstigt nog! (kan komma nån gång men då är det inte så farligt)
Mina operationssår ett tag efter operationen Under Januari och Feruari tränade jag rätt mycket på gymmet i Älmhult. Satt mest på motionscykeln och trampade och längsta sträckan blev 2.5 mil en gång. Tyckte det var rätt skönt när man väl satt på cykeln och svettades och man tittade lite på andra som tränade och man hade musik i lurarna. Lyckades också gå ner några kilo men sen fick jag nån förkylning som gjorde att jag tappade all motivation och slutade att träna :(
Var redigt svettig efter 2.5 mil på cykeln Jimmy och jag började tröttna på att bo så trångt i hans etta på 32 kvm så vi började leta större lägenhet. Satte upp oss på några tvåor och treor utan resultat men efter kanske 1-2 månaders letande fick vu nys om en trea på 102 kvm av en trevlig dam, privat. Tog kontakt med hyresvärden och fick komma och kolla. En vecka efter vi kollade fick vi tillgång till nyckeln och flyttade. Vi trivs jättebra i lägenheten och den passar oss perfekt. Den är stor, rymlig och ljus. Rum till framtida barn, och två toaletter samt tvättmaskin och torktumlare.
Den ligger ganska centralt men samtidigt inte. 5 minuter på cykel in till centrum. Har en stor veranda som jag älskar att sitta på när det är sommar. För första gången sen jag flyttade hemifrån för snart 10 år sen som jag känner mig hemma. Vi fick pengar av svärföräldrarna i julklapp året innan och ville göra någonting speciellt och kom på att vi kunde hitta på någonting på vår 1 års dag. Så vi tog julklappspengarna och bokade varsin biljett till Michael Wiehe i Kalmar nån vecka innan vår årsdag och firade med trerätters på en jättemysig restaurang, också i Kalmar.
Jag köpte en bok jag fick signerad av Wiehe och jag blev helt till mig när han frågade om jag ville köpa den. Sen fick jag en kram av honom samt fotograferad (även om bilden är suddig ser man vilka vi är) och jag tyckte detta var riktigt stort då han är en av mina idoler.
Jimmys föräldrar hade när jag kom in i familjen en katt och två hundar - Tessan, Luna och Hannie.
Men tyvärr var Hannie rätt mycket sjuk och hade tumör som gick så långt att dem var tvugna att avliva henne. Sorgen var ett faktum. Grät väldigt mycket och det är nu fruktansvärt tomt efter henne. Även om jag inte kände henne så väl så hade jag ändå träffat henne ett par gånger och tyckte så mycket om henne så det var jobbigt att få beskedet men samtidigt skönt för henne. Nu mår hon bra!

Den bästa händelsen genom året var på midsommaraftonen som jag aldrig kommer glömma. Jimmy ville att jag skulle få se raukarna i Byrum utan något snötäcke så på förmiddagen efter frukosten körde vi dit. Helt ovetandes om vad som komma skulle gick jag omkring vid vattnet och raukarna och trivdes. Plötsligt går Jimmy ner på knä och friar! Jag blev jätteglad, kramar om honom och tårarna rinner av lycka. Vi provade ringarna Jimmy beställt men de var lite stora så vi skickade in dem för justering! Jag hade ingen aning om detta så det kom som en rejäl överraskning! Drömfrieriet! Överraskande, fina ringar, havet och pricken över i:et var när Jimmy sa att vi skulle gå upp till bilen och skåla!
Nu sitter den fin på mitt finger, i rätt storlek. Skiner dock inte lika mycket men får väl putsa upp den vid tillfälle. En händelse som satte spår i mig var när jag på ett ganska grymt sätt blev av med mitt jobb. Allt hade flutit på bra, jag hade två veckor kvar på min provanställning och även två veckor kvar till min första semester på 5 år när chefen kallade in mig på möte. Han mötte upp mig med lite papper i handen och började att säga "Ja, Marica.. din provanställning börjar lida mot sitt slut.. " (Där var jag helt säker på att han skulle erjuda mig tillsvidare) ".. jag har fått klagomål på dig och vill därför inte ha kvar dig i företaget.. skriv på avskedspappret är du snäll.." Snacka om att vända på en krona. Jag blev förvånad, ledsen och kränkt då jag inte alls förstår vad han menar. INGEN hade gett mig klagomål, ingen hade sagt nånting om att jag gjort fel eller bör ändra på mig för ALLA hade klappat mig på axeln och sagt att det var kul att jag var där för jag gjorde ett bra jobb!
Jag tryckte ur chefen vem det var som hade klagat och jag gick till henne för att fråga varför hon inte gått till mig direkt som hon tidigare hade sagt hon skulle göra, då fick jag reda på att hon vart nöjd med mig hela tiden! Chefen ljög alltså för mig. Varför han ville avskeda mig vet jag fortfarande inte men för att jag misskött mig var det då inte - för isåfall tycker jag att jag skulle fått en varning först!
Men kulmen kom när VD:n ringde upp och ville ha möte med mig också och hämtade upp mig i sin bil och körde runt på mig och försökte smöra mig tillbaka till företaget för att inte snacka skit om det. "Meningen var inte att avskeda dig.. du skulle bli omplacerad, så du kan få visa dina framfötter som timanställd istället" sa hon till mig och jag tackade nej på direkten. Om de inte vill ha mig som tillsvidareanställd - varför skall jag då vara timanställd där? För dem var det väl för att jag inte kostar lika mkt då! AVSKY!! Men sorgen över att inte ha ett jobb höll inte i sig så länge eftersom jag i Septemer träffade min nuvarande chef, Marika på Välgjorda Jobb och kunde börja omgående. Där är jag som sagt fortfarande och har inga planer på att dra mig vidare. Jag trivs otroligt bra med chef och kollega, med kunderna och arbetsuppgifterna. Vi städar hemma hos äldre, hos yngre, hos barnfamiljer, på kontor och omklädningsrum, vi storstädar och flyttstädar, vi handlar och tvättar åt äldre, vi putsar fönster, håller på med trädgårdsarbete och nu inför snön skall vi även skotta hos folk. Väldig stor variation med andra ord och det passar mig!
Många tårar rann pga förra jobbets behandling ..
.. men bytte snart ut mot glädjetårar över nya jobbet. Året avslutades med att jag hade min första helt vita månad och inte åt godis eller sådant. Det gick bra även om det var otroligt jobbigt emellanåt - men jag klarade det och vet att jag kommer ha såna månader emellanåt. Jag lyckades ju att gå ner i vikt pga det också så resultat på många sätt.
Jag är sockerberoende så det var ganska skönt att inte äta nånting på en hel månad och även om jag vet med mig att jag skulle klara av att inte äta på flera månader så har jag valt att jag kan äta emellanåt istället för att förjuda mig helt. Då är det bättre att ta perioder helt utan godis! Det är så för mig iallafall. Yepp ... de var de stora händelserna under årets lopp!!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 9 visningar

Gillar

Kommentarer