Mindre än en vecka kvar!

Godmorgon 🌟
Det slog mig igår att det är mindre än en vecka kvar till min operation och på något vis skrämmer det mig. När jag var hos ortopeden och fick reda på att han skulle boka in mig på en operationstid så var det 2 månader dit ungefär. Det kändes som en evighet och jag blir ledsen samtidigt som jag blev glad över beskedet. Skulle jag palla att stå ut så länge med smärtan?
Jag måste ju för jag kan inte påskynda nånting och inga tabletter hjälper.
Jag haltar mig fram fortfarande och mycket med hjälp av kryckorna utomhus.
Att gå med skor på är fördjävligt men ibland måste man.
Jag passar på att köra lite bil emellanåt (som att hämta paket och så) eftersom jag troligtvis inte kommer kunna göra det på ett tag efteråt. Kommer kännas märkligt.

Jag är glad att det närmar sig för då kommer eländet bara bli bättre. Men nervositet och oro finns ju ändå där längst inne. För jag vet ju att det kan bli komplikationer. Jag vet ju att det kan gå snett. Men jag tänker positivt. Jag kommer ha ont ett tag efteråt, men det får det vara värt så jag kan börja gå igen. Jag längtar efter att jobba. Jag längtar efter Rejmes! Att få vara normal!

Jag är tacksam över att Kjell väljer att ta ledigt från jobbet för att kunna följa med mig.
Är tacksam för att han stöttar redan som det är. Kommer väl troligtvis bli en hel del han kommer få hjälpa mig med då jag antagligen inte kommer vilja gå allt för mycket "i onödan" i början.
Det kommer gå bra. På måndag gäller det.
Och nu skall jag ringa till operationsmottagningen för att få min tid för operationen samt info om vad som gäller. Har fått en telefontid mellan 8-10 idag så passar på att ringa nu!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 470 visningar

Gillar

Kommentarer

Hakansson
Hakansson,
Är det hallux valgus du ska operera? Jag gjorde det på vänster fot för 5 år sedan. Gick inge bra för mig men det är endast 2% som aldrig blir bra efter sådan operation så om det är det du ska op så tror jag det kommer gå jättebra ☺️👍🏽
nouw.com/hakansson
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Åh, säg inte så 😟 Är nojig redan som det är .. Även om det är ett "litet" ingrepp i jämförelse så känns det ändå läskigt.. jag vet ju med mig vilka komplikationer det kan bli och vad som kan gå snett, men försöker tänka positivt. Pratat med många som blivit bra efteråt .. endast två (du och en till) som upplevt det annorlunda.
På vilket sätt gick det inte bra för dig?
Och ja, det är HV det gäller.
nouw.com/frökenrödlök
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Vart opererade du dig?

Då jag har ett sådant arbete som kräver att jag går hela tiden misstänker jag att sjukskrivningen kommer vara 6-8 veckor men om jag behöver kryckorna så länge vet jag inte, hoppas inte. Jag måste använda dem redan som det är då jag har så ont när jag är ute och går och har skor på fötterna.
Vart sjukskriven sedan Oktober och börjar bli trött på det, vill kunna röra mig normalt.
Hade du också ont och därför fick göra operation? Jag struntar i deformeringen, mina tår har vart snea hela livet och smärtan kom i somras då jag knyckte till foten och fick den där kända knölen som göööör ooooont...
nouw.com/frökenrödlök
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag skall till Varberg och göra det där.
Jag har känt av lite smärta från och till i nåt år eller så men inte reagerat direkt över det. Men så var jag hemma hos svärföräldrarna när sambons syskonbarn var där och då lekte vi kurragömma och spelade fotboll, då lyckades jag knycka till foten på nåt sätt och då uppstod som sagt knölen och smärtan har vart hemsk sen dess och inga tabletter hjälper =(

Men kommer ditt aldrig blir bra? Kommer du alltid få leva med smärtan? Jag är rädd att det kommer vara så för mig med, jag orkar inte ha smärtan som jag har idag, jag kan inte gå ordentligt. Hur funkar det för dig, kan du gå?
Jag kommer vara vaken med lugnande - hur gjorde du?
nouw.com/frökenrödlök
Hakansson
Hakansson,
Ortopeden lade snittet ovanpå istället för på sidan och enligt en specialist så är det dumt för där finns så mycket nerver. Så han har skadat en nerv så nu har jag kronisk nervsmärta där och äter morfin varje dag. Men ortopeden jag hade var nog överarbetad, han hade ett gott rykte och op mig en lördag. Så jag tror han hade för mycket och hade egentligen inte ork att op mig.
Det kommer att gå jättebra! Och om du känner att smärtan efteråt verkar vara mer extrem än normalt så ska du vara på dom och se till att få en koll. Vissa kan ju gå på foten redan dagen efter op men jag gick på kryckor i åtta veckor.

Jag tycker du gör rätt i att op för det är inte kul att leva med hv och jag är säker på att det kommer gå bra och att det blir värt det👌🏽 Jag håller tummarna! 😘
nouw.com/hakansson
Hakansson
Hakansson,
Jag op mig i Östersund när jag studerade där. Vart ska du op? Ajdå stackare😕 då tycker jag verkligen det är värt att op. Ja jag spelade fotboll och svimmade varje gång jag fick en smäll på hv och fick gå på kryckor flera dagar efteråt.

Om allt är som det ska så bör du inte gå på kryckor i åtta veckor men skriv ner dina frågor inför op tycker jag. Fråga mycket om hur det kan vara efter op.
Ska du vara sövd eller vaken?
nouw.com/hakansson
Hakansson
Hakansson,
Åh det gör ju så ont! 😣 Nej jag kommer aldrig bli bra så länge inte forskningen går framåt. Jag har gått till smärtpsykolog för att lära mig acceptera det och ska gå med i ett rehabprogram efter mammaledigheten. Med mina tabletter kan jag gå fast med skor så funkar det i max 1,5 timme åt gången SEK måste jag vila en timme och byta skor. Även om det är bekväma skor. Men jag vill inte skrämma dig. Det är så få som får kronisk nervsmärta efter en sån liten op. 💕 Försök att tänka positivt, jag tror det kommer gå fint☺️

Jag op foten två ggr pga min höga smärta så första gången var jag vaken med lugnande, tips är att ha musik i öronen. Du vill nog inte höra vad som händer. 👍🏽
Andra gången valde jag att bli sövd. Båda funkade lika bra tycker jag. ☺️
nouw.com/hakansson
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag är skiträdd för att få se/höra och den rädslan har jag nämnt för opererationsmottagningen, senast idag. Så jag kommer få lugnande samt hörlurar.. Skönt.
Jag är inte rädd för att bli sövd, snarare att vakna upp, jag upplevde det så läskigt efter en titthålsoperation i magen så väljer helst inte det..
nouw.com/frökenrödlök
Kommentaren har postats och kommer visas när den godkänts.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229