Mina 5 första!

När jag kom in hos Junitjej såg jag att hon hade gjort 5 första som Gry och Anders på Mix Megapol också frågar sina gäster i poddarna dem släpper - tyckte det verkade roligt så nu har jag också besvarat dessa frågor ^^ Första lägenheten: När jag flyttade hemifrån 2 dagar efter min student 2004 flyttade hem till A som då bodde i ett hus tillsammans med sina föräldrar och lillebror. Det räknas ju som första boendet men eftersom frågan lyder första lägenhet får jag nog tänka på lägenheten i Kinna. Dit flyttade jag 2005 tror jag när jag kände att jag inte klarade av att bo tillsammans med svärföräldrarna längre, det var då förhållandet tog slut första gången, jag flyttade ensam och bodde i en etta på 32kvm i andra hand. Eller bodde och bodde, snarare mina möbler som bodde där.. jag sov väl där i en månad ungefär för sen blev vi tillsammans igen och jag bodde ganska mycket i Björketorp igen (att man aldrig kan bestämma sig) ... Blev snabbt en flytt till en ny lägenhet, den även i Kinna, fast på endast 19kvm och en hyra på inte ens 900:-/månad bara för att ha som magasinering för mina möbler. Kontrakten på andra hand löpte ut har jag för mig och jag ville inte flytta tillbaka till honom direkt, blev det dock en tid senare.

Första jobbet: Det är GT-försäljningen jag hade som 11-12åring i Skogstorp. Min kusin körde rundan först och min brorsa fick hoppa in ibland när kusinen behövde vara ledig. Sen tog nån annan över rundan (kompisar till brosan) och när brorsan inte ville hoppa in vid behov längre så började jag göra det och inom kort fick jag och syrran ta över rundan. Vi cyklade runt i Skogstorp och knackade på hos våra befintliga kunder och sålde GT varje lördag och söndag. Fickpengar! Samtidigt städade jag även på farsans jobb i några år, en gång i veckan samt på min kusins företag (SITA) även där en gång i veckan!
Riktiga jobbet var på Netto i Kinna som jag fick midsommarafton 2004 när jag precis flyttat hemifrån!

Första förhållande: Han hette Benny och var 4 år äldre än mig, bodde också i Falkenberg! Vi var tillsammans i 2 månader och jag minns att han redan efter 2 veckor friade till mig och jag blev jätterädd, även om jag inte fattade vad det betydde då.. Jag gick i ettan på gymnasiet och hade väl inte direkt koll på förlovning och sådant då .. Minns första gången vi träffades (vi fick kontakt via nätet) då jag hade med mig en tjejkompis (egentligen var väl det första förhållandet om man skall hårddra det ordentligen, men jag räknar inte det) för att jag inte vågade gå ensam. Vi var i stan tidigt och då träffade vi på en killkompis till henne som också följde med. Väl hemma hos Benny skulle vi kolla på film och jag minns att Benny och min tjejkompis hade funnit varandra då de satt och strulade. Besviken satte jag mig på golvet nedanför soffan en stund till dess att jag tittade upp och såg hur tjejkompisen satt med varsin hand i byxorna hos killarna. Jag ville bara därifrån. Smsade en kompis som ringde och låtsades vara min mamma och bad mig komma hem direkt. Konstigt nog blev jag tillsammans med honom ändå... HAHAHA!!

Första sorgen: Förutom sorgen för allt som hände mig i skolan under alla år av mobbning så måste den värsta sorgen nog vara den dagen min farfar gick bort. Jag minns den dagen jag fick reda på det som det vore igår, även om det nu är 16 år sen. Jag och en kompis hade vart i Varberg och shoppat när jag kom hem och såg mamma och syrran ledsna. Jag frågade vad som hänt och det berättade att farfar dött - han hade legat sjuk i cancer en längre tid så egentligen var väl det väntat men är ju jobbigt ändå - och jag tappade fattningen totalt. Så ledsen! Jag hade köpt en röd blus som jag tyckte så mycket om men jag fick så dåligt samvete över att jag, samtidigt som farfar tog sitt sista andetag, hade haft det roligt och shoppat så den hängde bara i garderoben och jag använde den aldrig. Till slut skänkte jag bort den.
Sorgen när jag fick reda på att A´s mamma dog var jobbig också - hon var som min andra mamma vid ett tillfälle när jag bodde tillsammans med dem och henne saknar jag än idag.

Första bröllopet: Det måste ha varit på min kusin Stefans bröllop. Det var magiskt! Spännande att få gå på ett riktigt bröllop och jag var så betagen av allt vackert i kyrkan. Mamma hade reagerat över hur det gladde mig.
Minns att jag och syrran fick sitta vid "barnbordet" tillsammans med några andra barn, som var danska och inte kunde äta samma mat som vi andra, utan fick pölsa/pölse eller vad det heter och pommes. Jag och syrran var avundsjuka. Minns när de öppnade sina presenter, dansade och att jag somnade i en fåtölj och därför missade att äta av bröllopstårtan och det ångrade jag lång tid efteråt!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 20 visningar

Gillar

Kommentarer