Min nära-döden-upplevelse på Ästad Gård

Hej!

Lovade ju att berätta om incidenten som hände på Ästad Gård när jag var 12 år.
Det året fyllde jag år när jag var på Scoutläger i Hestra så firandet blev när jag kom hem.
Har för mig att en av presenterna var att vi skulle åka till just Ästad Gård, mamma, pappa, syrran och jag.
Då fanns det en lada där dem satt in massa stora höbalar och gjort gångar i så man kunde krypa runt och leka i. Det gjorde vi en stund. Pappa var med inne ett tag men då mamma är allergisk fick hon vara kvar utanför.
Jag kröp högst upp på allt när syrran hejjade på mig genom en liten glugg "i taket" och jag trodde hon hade krupit ner där och givetvis ville jag efter.

Ner med benen (tack Gud att jag inte gick ner med huvudet före) och första trycka mig ner. Jag var ju kraftig redan då och jag hade väl inget ögonmått på den tiden så uppfattade inte hålet så litet.
Försökte ta mig upp igen men då hade benet vikt sig under mig så kunde inte få kraft att ta mig upp.
Jag skämdes så vågade ingenting säga så försökte ett bra tag själv först innan jag ropade på syrran och bad henne hämta pappa. Han försökte men iomed att jag satt rejält fast och var tung klarade han inte det själv.
Utanför befann sig en annan mamma med sina barn som blev hysterisk när hon fick reda på att nån satt fast så hon rusade in samtidigt som hon skrek till min mamma att se till hennes barn.

Denna mamman hade som tur var sin man med sig som hon ropade på och sen kom en tredje man till undsättning. Pappa och en av männen drog mig i armarna medan den tredje kröp ner i gången och rätade ut mitt ben och puttade på samtidigt. Jag kände att jag började ge med mig, trycket emot lungorna var så hårt att jag hade svårt med andningen. Jag kände att jag inte orkade längre och bara slappnade av, kände att snart tappar jag andan helt.
Då det tog sin tid att få loss mig gick tankarna hos männen att hämta en traktor för att lyftan undan några balar för att på det sättet lätta på trycket, men plötsligt kom jag loss.
Vilken lättnad det var att komma ut i ljuset och friska luften, att få sätta sig ner och andas.

När jag kom hem upptäckte jag att hela ryggen och magen var full av rivsår från höbalarnas ändar! Slutade lyckligt trots allt!

Har du lyckas fastna nånstans?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 443 visningar

Gillar

Kommentarer

Deninrekampen
Deninrekampen ,
Usch så läskigt 😟 dina inlägg e lite utav storytimes! Kul att höra om vad du varit med om även om alla inte e så roliga, men hoppas du förstår vad jag menar!

Så häftiga julklappar måste jag säga! Så kreativa ni båda verkar vara du o din syrra!! Kram <3
deninrekampen.bloggplatsen.se
Marie
Marie,
Fy fan vad läskigt! 😞...Tur att det ordnade sig.
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det gjorde ju det till slut =)
nouw.com/frökenrödlök
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229