Min fot då och nu!

Den gör iaf inte ont längre! 

Känsliga personer varnas då äckliga bilder visas längre ner i inlägget.

Ni som följt min blogg ett tag vet att jag för ett par år sen fick väldiga problem med foten, framför allt min stortå på höger fot. Jag har alltid haft sneda stortår och trott att det är så liksom.
När jag spelade fotboll en sommar med Kjells syskonbarn så trampade jag snett och fick så jäkla ont. Dagen efter ser det ut som att stortån är bruten och att leden försöker ta sig genom skinnet.
Jag blev riktigt rädd iomed smärtan så besökte lättakuten i Falkenberg. Hallux Valgus sa läkaren.
Hade aldrig hört talas om det ordet och fattade inte alls vad det innebar.
Jag bad läkaren prata svenska eftersom jag inte fattade och han förklarade att det betyder snedställd stortå och att det är vanligt. Ingenting de gör något åt om man inte har stora problem.
Jag fick stora problem. Till slut gjorde det så ont att jag knappt kunde gå, kunde inte stödja på den foten ordentligt och att ha skor på sig var fruktansvärt.

Det tog ganska lång tid innan läkarna konstaterade att den var så pass sned och att jag hade så ont att en operation var läglig. När jag ligger i min säng på dagoperationen och väntade på att jag skulle få opereras kommer läkaren och kikar på tån och säger att smärtan kan bero på artros och att jag gärna får gå hem utan operation. Jag blev riktigt förvånad om jag skall vara ärlig. Jag ville ju helst inte göra en operation men han sa att smärtan skulle kunna minska iaf från trycket av den snedställda tån men att de inte gick att göra något åt artrosen.
Efter ett par timmars väntan var det min tur. Jag hade kommit överens med läkarna att jag skulle ha lokalbedövning då jag var så rädd att bli nersövd efter vad som hände när jag gjort operationen i magen. Men när det hade lagt bedövningen ifrågasatte jag hur lång tid det skulle ta innan jag inte kände något och läkaren sa att vi skall sätta igång med operationen nu så du bör inte känna något.
Det gjorde jag! Så det tog en extra dos till med något starkare och ingenting hände, den sprutan gjorde så satans ont att tårarna rann längs mina kinder. Jag hörde de prata om nedsövning iallafall och blev riktigt rädd. Jag sa åt dem att genomföra ändå, utan nedsövning men det kunde de ju såklart inte göra. Sen sov jag.

Kjell stod utanför och väntade hela tiden, det tog längre tid än vi trodde det skulle göra så han började bli orolig. Alla som hade kommit in på dagoperationen efter mig gick en efter en och jag kom aldrig ut. Plötsligt kommer sköterskorna med mig i en sjukhussäng, med sån där mössa på huvudet och ligger helt avdäckad. Kjell blev jätterädd eftersom det var foten som skulle opereras och han inte hade hört något. Jag fick ligga och vakna till och då fick Kjell komma in till mig och jag fick berätta vad som hänt. Sedan kom läkaren och gav mig 12 veckors sjukskrivning och jag fick på en gipssko över bandagefoten att gå i och det var dags att lämna. Vi kom in vid halv elva tiden, och jag lämnade sist runt 17-18 har jag för mig! Det som bara skulle ta en liten stund.

Hur har det gått nu då?
Jo då, efter att foten läks ordentligt så funkade foten bra igen. Jag hade ingen smärta och har inte känt någonting av hallux valgusen alls. Det är bara artrosen som gjort sig till känna lite då och då, speciellt när jag sitter på knä och skall resa mig upp och tar i med överdelen av foten. Då kan det göra riktigt ont.
Jag har ett ganska stort ärr på ena sidan av foten och ett litet mindre mellan stortån och andra tån. Men jag är glad över att jag inte har ont längre! Operationen gjorde det bra för min del!


Min fot efter att jag trampade snett och innan operationen.

Ett tag efter operationen, när stygnen skall tas bort. Då var det lite svårt att få bort allt, det gjorde satans ont. Sköterskan kunde inte själv så hon fick ta in en läkare, det var nära på att de fick bedöva foten för att få bort det, men slapp det. Bilden längst ner till höger är ett litet tag efter att stygnen är tagna. 

Såhär ser foten ut idag! 

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Hm... konstigt skrev just en kommentar på telefonen om din operation, men nu när jag gick in på datorn ser jag den inte?! Så nu får du kanske två🙄. I alla fall påpekade jag att det var tur att du i te tog ”erbjudandet” om att gå hem utan operation... då hade du säkert haft betydligt mer ont.
nouw.com/fibrolivet
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag godkänner alltid kommentarerna så de syns inte direkt när nån skrivit, jag fick båda 😉 Jag vet inte hur det hade gått om jag inte gjort operationen. Hade väl kapat av mig foten eller nåt 🤣
nouw.com/frökenrödlök
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tänk vad dom kan
nouw.com/stenhagenbettan
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Oj vad skönt att allt gick bra, jag tyckte med att det gjorde ont att ta bort stygnen när jag operade min hand.
nouw.com/2barnsmammaochfru
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
De gjorde inte ont de förra men det hade läkt ihop på nåt knasigt sätt så susta stygnet satt verkligen fast. Ont ont ont.
nouw.com/frökenrödlök
Dajsiiiy
Dajsiiiy,
Ser ju mycket finare ut nu, vad skönt att operationen blev så lyckad 😊
nouw.com/dajsiiiy
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja eller hur, den smärtan jag hade innan var olidlig.
nouw.com/frökenrödlök
Yela,
Va fint att du uppmärksammar detta! Jag har också hallux valgus och länge tänkt på operation samt blivit erbjuden de. Men inte riktigt känt mig redo då jag är orolig för operationen men hade verkligen varit så skönt att bli av med alla problem den ger. Har man smärta efter operationen & får man isåfall något för de? Och behöver man gå på kryckor? Enligt läkaren skulle jag behöva gå med kryckor i 6 veckor 🤔
yela.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Om du har besvär tycker jag att du skall överväga en operation! Nu blev det ju knas för min del eftersom jag skulle haft lokalbedövning men fick bli sövd istället. Jag hade faktiskt inte så jätteont efteråt. Jag trodde det skulle göra ondare, jag fick med mig starka tabletter från sjukhuset, men tog bara en eller två då det inte gjorde så ont som sagt. Jag gick på kryckor ett tag, men det var inte så länge. Jag var sjukskriven 12 veckor heltid + 2 veckor halvtid, men gick inte på kryckor hela tiden. Det jag tyckte var jobbigast var när jag skulle duscha, fick ju inte bli blött så fick tejpa på en påse med silvertejp varje gång, sambon fick hjälpa mig =) Hahaha..
nouw.com/frökenrödlök
ByAlma
ByAlma,
Så kul att läsa att operationen gick bra❤️
nouw.com/byalma
malinedlund
malinedlund,
Hugaligen.. skönt att det gick bra!
nouw.com/malinedlund
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Michelle ,
Nej men stackare , det måste ha gjort väldigt ont 💕
michellefrandell.blogg.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det gjorde ju det, så är glad jag fick operera!
nouw.com/frökenrödlök
MammaJenny
MammaJenny,
Så fin foten blev tillslut. Ser jättebra ut! Ha en fin dag! Kram
nouw.com/mammajenny
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, jag är jätteglad över det =)
nouw.com/frökenrödlök
Lillan Kind ,
Jag visste inte ens att det finns något som heter Hallux Valgus så nu fick jag lära mig något nytt. Men herre jisses vilken hemsk operation!!😨 Jag fick nästan rysningar av att läsa! Jag är opererad ganska många gånger, men vägrar om jag inte blir sövd. Är livrädd att känna något.
varapavag.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag hade ingen aning om det heller innan jag trampade snett. Men efter det hör jag typ varannan människa som har det.. vissa är drabbade hårt, andra märker det inte alls.
nouw.com/frökenrödlök