Min dröm - en weekend i Rom

Inlägg i samarbete med flygresor.se

Hej Hej <3

Alla har vi väl drömmar om vart vi vill resa, vad vi vill upptäcka och se? Jag har det iallafall och en dröm är att få åka till Italien. Jag har alltid haft en dröm att få åka dit, framförallt till Venedig och åka gondoll och till Rom för att få se Colosseum. Jag har fått äran att tipsa er om weekend i Rom och är så glad över det, eftersom jag själv så gärna vill resa dit i framtiden.


Det är inte många som gillar att vara oförberedda när det kommer till att resa utomlands, speciellt om det handlar om en kort och intensiv helg som ska fyllas med så mycket roligt som möjligt. Om du behöver lite hjälp på vägen så har Flygresor tagit fram en reseguide som tar upp allt det viktiga du behöver veta inför din semester. Du hittar den här. Här nedan är mina förslag på trevliga saker att göra och uppleva under en helg i Rom, det är samma saker jag själv skulle vilja uppleva:


* Fontana di Trevi – Den heter Trevifontänen på svenska. Alla känner igen den och du har säker sett en film eller två med den i. Fontänen är en känd plats dit en går för att kasta mynt i. Kastar du ett mynt så kommer du återvända till Rom, kastar du två så kommer du bli förälskad i en vacker italienare och kastar du tre kommer du gifta dig med den du träffar för tillfället. För optimal effekt kastar du myntet med höger hand över vänster axel. Hit hade jag mer än gärna åkt, första anhalten om jag åker till Rom. Jag hade kastat i tre mynt <3

* San Pietro – Peterskyrkan är kanske den finaste kyrkan i hela världen. Det finns inte mycket som kan jämföras med den. Många kända konstnärer har lämnat sina avtryck här; Michelangelo, Donatello och Raphael. Njut av otrolig arkitektur, konst och kanske lite för mycket gångtrafik – kyrkan är 15 160 kvadratmeter av ren skönhet och rymmer 60 000 personer. Jag tror att det hade varit magiskt att få stå och se på den vackra byggnaden.

* Sixtinska kapellet – Michelangelos ultimata mästerverk – taket är helt otroligt. Det tog fyra år att måla konsten och du kan se hur mycket själ som lades på det. Här kan du njuta av hela Bibelns innehåll utan att läsa ett enda ord. Se till att komma dit i god tid då det är många som vill skåda, vad som kan vara, historiens mest omtalade om målningar.

* Gelato – Italiensk glass, så kallad “gelato”, finns överallt i Rom. Ta dig till området Trastevere för en kula eller två i butiken Otaleg. Gelato är inte bara urgott – det innehåller dessutom mindre fett och en större andel naturliga smaksättare än vår svenska gräddglass! Ja men absolut, jag som älskar glass hade ju inte kunnat motstå detta!

Har du varit i Rom? Vad tycker du att jag inte får missa om jag åker dit?
Jag tycker om att resa men gör det inte så jättemycket, inte utomlands i allafall. Jag vill dock iväg för att se mer vackra byggnader, få testa att äta lite annan mat och träna på min engelska.


Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Kamilla,
Rom hade jag också mer än gärna tagit en weekend i. Så spännande stad.
kamillaskamera.com/
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det håller jag verkligen med om =)
nouw.com/frökenrödlök
lindholm
lindholm,
Var i ROm i våras, det är en magisk stad 😊
nouw.com/lindholm
lindabroden
lindabroden,
åh dit skulle jag med vilja resa någon gång, självklart ska man ha drömmar!!😍
nouw.com/lindabroden
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Har aldrig varit där haha jag är mest i sverige faktiskt =)
nouw.com/2barnsmammaochfru
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Samma här, men jag älskar vårt land så reser gärna inom sverige
nouw.com/frökenrödlök
Junitjej,
Rom är en fantastisk stad! Jag var där förra året med mina tjejkompisar. Du kan läsa ett inlägg om min resa här: http://www.junitjejen.se/2019/06/en-resa-med-historiska-vingslag.html
www.junitjejen.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Åh, vad avundsjuk jag blir, vill också dit.
nouw.com/frökenrödlök