Miljövänliga kläder är väl ett bra val?

Inlägg i samarbete med Movesgood.com


Hej!
Visst är det viktigt att ha kläder som sitter bra och som är bekväma?
Ännu bättre är det ju om plagget är skapat ur ett miljötänkt sätt?
Jag har inte så mycket plagg som är gjord av bambu (förutom strumpor) men jag har provat och det är riktigt skönt måste jag säga.
Movesgood arbetar de på ett bra sätt när de kommer till att skapa kläder och andra accessoarer.
Deras grund för arbetet de gör är att välja material och fibrer som har minimal påverkan på miljön. Bambu samt linnebaserade tyger är de bästa valen ur miljösynpunkt då de är mest miljövänliga och utgör kärnan i alla deras plagg. Movesgood skapar kläder för oss människor men även för jorden, deras uppdrag är att detta är vårt förstahandsval för hållbarhet och de vill ge kunderna tidlösa kläder i hög kvalitet och med en lång livscykel. Köper man då ett plagg måste känslan vara bra då man gjort ett bra val med andra ord.

Movesgood har PopUp-butiker på några platser i Stockholm och Köpenhamn och dessa butiker innehåller också miljötänk. De är nämligen gjorda av återvunnet trä och stål och de strävar efter att även grunderna ska byggas av enbart återvunnet material. Det är t.ex. återvunna träpallar som bord för kläderna och de ställer ut levande växter som dekor för att öka syret i butikerna. Med tanke på att butikerna alltid är konstruerade som moduler är dem lätta att plocka isär och flytta så att de kan byggas upp på nya platser för att ge mer kunder möjlighet att köpa deras plagg!

Jag har tittat på deras utbud av toppar och tshirts och hittat några olika jag gärna hade haft i min garderob. De är snygga och ser riktigt sköna ut - men innan du ska få se de jag helst vill ha vill jag ge er en rabattkod på Movegoods som ger er 15% rabatt på ett helt köp t.o.m den 4/9. Ange koden GOOD15 vid ditt köp!Jag gillar att många av plaggen är färgglada då jag älskar färg men även naturfärgade eller vad man ska säga. Det är snyggt och jag tror att man kan få till en galet läcker outfit med någon av alla deras tröjor! De har underkläder både för dam och herr, de har klänning och andra plagg. Finns mycket fint inne på deras sida - in och kika du med!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer