Man fyller bara en gång om året!

.. och det är väl egentligen rätt bra!
För varför skulle man fylla fler gånger? Tänk dem som föddes på skottdagen - dem får ju bara födelsedagar var fjärde år! *tihii* I lördags var det full rulle här på förmiddagen. Jag bestämde mig för att baka om mina misslyckade muffins och denna gången blev dem bra med ingredienserna men iomed att elvispen hade pajjat och vi använde matberedaren och ett tillbehör vi trodde var visp så blev ju inte smeten så luftig som den bör bli = kompakta muffins!
Men, en elvisp är beställd från netonnet och bör inkomma denna veckan och då skall jag baka en tredje sats och försöka få dem bra! Tårtan var rätt komplicerad att göra, ser lätt ut men oj vad moment och jag som inte ens kan sånt här. Förstår inte varför jag skulle ge mig på detta experiment. Och fin blev den inte heller. Nästa gång blir det vanlig marsipantårta med köpta bottnar och färdiggjord sylt och vanlig grädde. Inget kladd och inget elände! Emelie, Peter, mamma, pappa, Alfons och Mållgan kom hit vid 15.30 och vi började fika på en gång! Efter tårtan hade jag ordnat musicquiz för mina fyra gäster! Det var rätt roligt faktiskt, med prisutdelning och allt.
Det blev shoppingtur till ICA MaCKsi för grabbarna då Mållgan hade fått fästingar och vi behövde en fästingborttagare. Behövde dessutom isklampar (eller vad det heter till kylväska) men MaCKsi hade inga så grabbarna körde Älmhult runt för att hitta - ingenstans!
Samtidigt satt vi tjejer hemma och väntade och väntade - vi var hungriga! Innan mamma och pappa skulle åka hem bestämde vi oss för att köpa hämtmat och smaska i oss. Världens goaste thaimat blev det från favvoköket i Älmhult. Jag tog tre små rätter med friterad banan och glass (ja, man fick faktiskt med sig glass o banan hem) Under måltiden fällde vi massa tårar allihop för vi skrattade så tårarna sprutade. Hade så roligt åt massa konstiga skämt och försöka att säga Packa pappas kappsäck! När mamma och pappa tagit med sig vovvarna hem så stack vi andra till våra fina Giveboxar för att se om det fanns något kul. Vi hittade roliga saker som vi tog med oss hem! Perfekt med givebox. Jag & Jimmy har lämnat in massa saker där så nu var det vår tur att hämta hem nåt annat :)

Emelie och Peter sov över här och på Söndagen for vi till Alvesta för att stå på loppis, men mer om det i annat inlägg!
Av mamma och pappa fick jag den jättefina lyktan (hade en ful innan så var så rolig att få en riktigt fin nu) och de söta ekorrarna som säger välkommen hem till oss. Nu saknas bara en blomma där ute :)
Hem-ljuva-hem-dörrstoppet fick jag av faster (tidig födelsedagsklapp) Fick även jättefina gröna handdukar av mamma och pappa med, men fick inte färgen rättvis på bilden så slopade det.
Av Emelie och Peter fick jag tre monchhichier! Och min nya favorit är människoapan med snopp! höhö!
Jag fick te och en tur i Skyview på Globen! Fan vad mäktigt!
Den eländiga tårtan som skall föreställa en Monchhichi .. men ser mer ut som jag vet inte vad =) Dessutom vet jag inte vad jag tänkte på när jag gjorde en sådan gigantisk tårta - vi var ju bara sex pers!
Makroner med nutella och mango/passionsgrädde samt hemgjorda dammsugare med mintsmak. Inget av det var nån hit. Jag KAN INTE baka! Det är syrran som fått den förmånen till bakkonsten!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer