Man blir ju ändå lite chockad!

Egentligen är det ingenting jag borde bry mig om och egentligen gör jag väl det ändå inte men aningens chockad blev jag nog, samtidigt som pusselbitarna föll på plats och jag förstår nu hur det kunde bli som det blev.
För några år sen var jag ju tillsammans med en kille från Ängelholm. En grabb med trasslig bakgrund det förstod jag efter det han berättade och även om vi bara dejtade ett litet tag trodde jag ändå jag lärde känna honom en del. Men det gjorde jag tydligen inte. Han berättade att hans föräldrar var alkoholister, att hans äldre syskon hamnade hos fosterfamilj, en av syskonen dog och han och hans lillebror fick leva kvar hemma i stök och bråk.
Jag förstod att livet inte var så enkelt då han blev misshandlad av klasskamrater och andra ungdomar, men även av sin far. Han var mobbad och livet var väl inte så jättebra.
Han hade problem med ekonomin när vi träffades och levde väl inte så jättebra egentligen men att det var så illa under tiden vi träffades förstod jag aldrig. Jag kom in på någon artikel om honom härom dagen av någon konstig anledning och nyfiken som jag är så läste jag och fick då reda på att under alla år har han själv missbrukat alkohol och droger av de olika slag.
Under perioden vi träffades gick han alltså på droger utan att jag förstod det. Att pengarna gick till andra saker än de borde hade jag ju länge förstått men fattade aldrig att det var sådana här saker han lade pengarna på.

Nu levde vi inte tillsammans men jag förstår nu att det är väldigt lätt att missa saker. Jag kom att tänka på alla dem som lever med diverse missbruk och som blir hejjare på att manipulera, ljuga och dölja det för omvärlden.
Jag tycker egentligen man borde märka på en person om den går på droger men har ju nu fattat att så enkelt är det inte. Det måste vara fruktansvärt att bära det! Att varje dag vara noga så att ingenting sipprar ut, att deras hemlighet fallerar. Men egentligen vore det väl ändå det bästa? För det kanske är då som personen faktiskt kan få hjälp?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 30 visningar

Gillar

Kommentarer