Lucka 23

Snart är vi framme i mål, julafton! Du vill ge någonting speciellt i år, någonting betydelsefullt.
Det är en väldigt fin tanke, du bryr dig! Du har dock inte kommit på det rätta ännu och du hinner inte lösa det på annat sätt.

Då har jag ett bra tips: En gåva via en hjälporganisation.
En del hjälporganisationer har webshops där man kan beställa diverse saker och samtidigt skänka en slant till välgörenhet. När du beställer kan det hända att du får ett gåvobevis och det kan du ge till din vän eller vem du vill ska ha den, istället för en fysisk present. I vissa butiker online går det att köpa en fysisk produkt och den kan du ge till en kär vän, som ett tecken på att du har skänkt till en organisation. Du kanske bestämmer dig för att strunta i julklappen i år, och sätter in motsvarande peng till någon organisation du bryr dig extra mycket om.
Här kommer några tips på hjälporganisationer.

Shedo - deras syfte är att sprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteende, ge stöd åt drabbade och anhöriga samt arbeta för en bättre vård för dessa patientgrupper.

Hjärnfonden via Epilepsikampen - Köp ett Fight Epilepsiarmband och skänk till Hjärnfonden, eller skänk en slant i insamlingen. Eller annan inriktning via Hjärnfonden.

Giving People - hjälper barnfamiljer som har det knapert med matkassar och kläder.

Djurens Rätt - Engagera dig för djurens rättigheter.

Suicide Zero - de vill krossa myter kring självmord och utbilda såväl allmänhet som politiker om hur alla tillsammans kan minska antalet självmord i samhället.

Sen finns Hjärtebarnsfonden, Frälsningsarmèn, Sveriges dövas riksförbund och över 300 andra organisationer som behöver hjälp.


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Ett tips!
  • 214 visningar

Gillar

Kommentarer