Lite tankar kring jobb.

Igår fick jag ju jobb. Vilket glädjer mig otroligt mycket. Nu kommer jag iväg, får tider att passa, någonting vettigt att göra, jag tjänar mina egna pengar, jag kommer se fram emot helger på annat sätt osv.
Detta jobbet är på deltid (20h/veckan men kanske kan bli några fler timmar) och det passar mig så jättebra med arbetsuppgifterna utifrån vad arbetsgivaren berättade. Jag kommer nämligen åka hem till folk och städa, till barnfamiljer, till pensionärer, putsa kyrkfönster, städa kontor och industrier, handla & tvätta åt människor som inte kan det själv osv. Det låter liksom jag. Och arbetsgivaren verkar så härlig, hon var lätt att prata med och var liksom som en människa. Ingen som sitter på kontoret på sina höga hästar och bestämmer över sina anställda. Hon var en av oss om man säger. Det är det bästa! Men .. så kommer vi till ett men. Jag ringde arbetsförmedlingen förut för att meddela jobbet och höra huruvida jag gör nu om jag får stämpla upp till och så! Hon sa att jag skulle prata med A-kassan om det (och dem jobbar bara två timmar om dagen så har inte kunnat nå dem idag) och om jag har fått beslutat att få ersättning för 20 timmar/veckan som det just nu är ifrån dem, så kommer jag ju inte kunna stämpla mer.
Men (japp, det kom ett men till) om jag räknar på ett ungefär kring lönen samt A-kassans ersättning (som förövrigt endast kommer vara ett par månader med tanke på att allt eftersom kommer ersättningen sänkas och efter 300 dagar kommer jag inte få nåt alls) så kommer jag få ut nån tusenlapp mer på lönen än ersättningen. Så egentligen är det ju faktiskt bättre såhär väl? Jag hoppas ju att det kan bli några timmar mer (uppåt 30 som tidigare) och jag anser det vara ännu bättre med ett arbete på 20 h/veckan än att gå hemma heltid och få ersättning för halvtid. Jag hör ju själv hur idiotiskt det låter.

Min handläggare på AF sa att vi skall träffas (om jag inte jobbar på vår utsatta tid) för att gå igenom ny handledningsplan men varför det? Jag tänker ju inte vara till arbetsförmedlingens förfogande utöver min arbetstid och tvingas söka deras jobb om jag inte får ersättning för det. Så då tänker jag ju anse mig som deltidsarbetare och vara nöjd över det. Alltså skriva ut mig ur AF och spara mina A-kassedagar utifall man behöver dem längre fram.
Är jag dum som tänker så?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 1 visningar

Gillar

Kommentarer