Lite besviken blev jag faktiskt.

Då jag fortfarande är inskriven på arbetsförmedlingen så måste jag fortfarande söka tjänster större än den jag har på timmar nu! Jag kikar lite då och då och har sökt en hel del, i helgen sökte jag ett till ett företag här i Älmhult som jag känner till och besökt många ggr. Ett tvätteri! Idag var det inplanerat en intervju! Efter jobbet i Grimslöv åkte jag direkt till intervjun, var 25 minuter för tidig så satt kvar i bilen ca 10-15 minuter innan jag går in.
Frågar efter mannen jag skall ha mötet med och ut kommer en kvinna som presenterar sig!
Hon tar mig bakom kulisserna så att säga och börjar direkt visa och berätta vad dem brukar göra på dagarna - ca 3 minuter sen går vi vidare. Jag blev förvånad över att det inte var mannen jag bokat med som kom och mötte mig samt att vi inte satt på ett kontor och de gick igenom vad de var för slags företag, vad dem gjorde, frågade mig saker osv. Men men. Då frågade hon om jag kunde sy och eftersom jag inte kan det svarade jag nej. Då tittade hon förvånat på mig och säger då är det ju ingen idè att fortsätta intervjun för halva tjänsten är sömnad. Då blir jag förvånad och svarar att det står i annonsen att det inte är något krav att kunna det, hon hämtar då mannen jag bokade in mötet med som sa detsamma.
Jag påpekade igen att det inte står någonting om det i annonsen utan det bara står meriterande och att det isåfall borde stå krav. Ja, det kanske det skulle - svarat kvinnan spydigt och släpper ut mig igenom dörren.
Jag vände mig om och sa igen att det var dåligt informerat och då stänger hon dörren! Snopen går jag därifrån!

Såhär står det i annonsen:
Medarbetare för varierande arbete i tvätteriet.
Grundläggande datakunskaper är ett krav.
Vana vid sömnadsarbete är meriterande.
Inga andra förkunskaper krävs, men vi ställer krav på noggrannhet
samt förmåga att arbeta både självständigt och i grupp
Jag tolkar det som att datakunskaper är ett krav men att det är positivt/meriterande om jag har vana vid sömnadsarbete - inte att det är ett krav och att hälften av tjänsten (tjänsten var heltid) innefattar sömnad.
Jag sökte tjänst som medarbetare i ett tvätteri som också säljer arbetskläder, så hur skall jag veta det?!

Det borde dem skrivit bättre och dem borde skött det bättre på plats anser jag - dåligt!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 2 visningar

Gillar

Kommentarer