Långt inlägg med bilder från min jul!

Trevlig fortsättning ...

Nu tänkte jag berätta lite om min jul, för det kan jag ni är lite nyfikna på! Hehe! Jag brukar nämligen vara nyfiken och vill läsa om andras julfiranden!
Jag vaknade upp hemma hos syrran på julafton. Hon fick paket på morgonen av mig och hon blev jätteglad, vi låg i soffan och kollade på film ett tag. Sen fixade vi iordning oss. Vi hade ju planerat ett litet bus för mamma, pappa och brorsan. Även om vi var medvetna om att dem skulle se OCH förstå att det var Emelie så ville vi ändå göra detta. Vi har planerat det ett tag så vi var rejält taggade! Vi skulle klä ut Emelie till tomte! Dem skulle ju förstå att det var hon om vi kom samtidigt, så vi började på morgonen med att säga att hon var lite dålig och inte orkade iväg direkt utan jag skulle åka och hämta henne senare och därför skulle komma ensam först.. Det gick dem på!
Emelie klädde på sig och gjorde sig tomtefin och sen åkte vi mot Skogstorp. Henne släppte jag av vid grannhuset, sen fick hon stå där en stund och vänta medan jag kom in till huset och sådär!
Efter ett tag kom hon och knackade på fönstret och jag spelade att jag blev rädd (brukar inte gilla tomtar så blir orolig när jag inte vet vem som är utklädd, men nu visste jag det var hon men för att inte mamma skulle förstå så spelade jag skiträdd) och vi sprang runt i huset och kollade medan hon gick runt huset. Mamma, pappa och brorsan försökte lista ut vem det var på stilen och så. Hon knackade på dörren, sen gick hon bara... in till grannen igen och familjen stod som fågelholkar på trappan.
När hon kom tillbaka och stod återigen på trappan och tittade in i huset och på mamma och pappa så var det ingen som förstå äns då att det var hon ... efter ett tag var det brorsan som kände igen henne. Och jädra vad lurade dem blev ^^ Så underbart, vi skrattade gott! Emelie är bra på att vara tomte!
Världens sötaste tomte! När vi väl var inne, tomtegrejen hade lagt sig och sådär så var det dags för julfika och Kalle Anka. Stor tradition men varje år är jag lika trött på Kalle men måste ändå glo. Nåja, trevligt med familjen iallafall!
Jag tog dagen till ära en liten likör - Dooleys Vit choklad. Jättegott!

Vi har en tradition till som vi alltid kör och det är julklappsleken. Vi köper inte julklappar till varandra längre utan vi köper 4 st som skulle kunna passa allihop! I år hade de andra köpt lite fler än 4 ... hahaha.. vi hade en summa på 300:- så för att komma upp i den summan så köpte de andra mer som sagt.. Vi delade upp leken på två med andra ord.
Vi slår tärning och den som får en sexa får plocka en klapp från högen på bordet och så gör vi så till dess att dem tar slut. Alla öppnar sina klappar så man får se vad som finns. Sen sätter man en klocka på en tid mellan 10-15minuter och det är bara den som sätter klockan som vet hur många minuter. Sen får man inte kika på klockan! När man får en sexa får man sno nånting från de andra och så håller man på så tills klockan ringer och dem sakerna man sitter med får man behålla! Det är så himla roligt.

Första omgången av klappleken! Efter leken och vi stressat ner var det dags att käka. Medans de andra plockade fram och förberedde maten stack Emelie och jag hem till henne för att hämta en sak vi glömt. När vi kom tillbaka satte vi oss för att äta. Jädra vad man äter vid julbord men det är riktigt gott. Nu är jag dock inte sugen på det längre ^^
Man äter till man nästan spyr och så väntar man gärna ett år till nästa gång!

På julbordet är mina favoriter skinkan samt Knuts fresstelse! Efter ett tag har man som sagt ätit så mycket att man inte orkar mer, man sitter och pratar ett tag, skrattar och har det trevligt och mysigt. Man plockar undan maten och känner att det återigen är dags för lite lek.
Denna gången hade Emelie med sig ett roligt spel som vi provade.
Det gick ut på att man skulle snurra på en snurra och äta den jelly beans-karamellen som bilden visade.
Nackdel var bara att man inte visste om den man tog var god eller äcklig.
Kunde smaka chokladpudding eller hundmat, kokos eller tvättlapp, tuttifrutti eller stinkande strumpa, persika eller spya, päron eller snorkråka osv.
Lite läskigt men vi skrattade gott åt varandra när man inte vågade äta. Dem fyra första jag fick var "dem goda" men efter spelet ville jag prova att få en äcklig och då fick jag en hundmat som jag spottade ut genast samt en tvättlapp som smakade skit, den smaken satt kvar hur länge som helst efter åt... FY!
Har ni testat detta? Roligt partyspel tycker jag! Vi fortsatte med omgång två av paketleken och när vi var klara så hade jag fått 3-4 paket. Jag tror det snarare var 3 än 4 men minns inte riktigt. Dem ligger kvar i bilen kom jag på nu, så bild får ni vid annat tillfälle.
En fönsterlampa (som jag själv köpte), en jätteklämma jag skall ha till räkningar och sånt (köpte jag själv) och ett block för inköpslistor att sätta på kylskåpet!
När vi var klara med detta var vi helt slut, vi hade skrattat så mycket så det var skönt att bara sitta och vara. Prata och äta lite julgodis, fast det var riktigt lite för alla var så mätta. Jag tror jag tog två bitar på hela kvällen!
Vi avslutade kvällen med tv-tittande! Och vid midnatt körde Emelie och jag hem till henne och jag sov hos henne den natten!! På juldagsmorgonen kändes det som midsommardag när man tittade ut på vädret. Vi rullade ner gardinen tog var sitt täcke och låg i soffan och kollade på Petsson och Findus - tomtemaskinen!
Vi somnade om vart annat och sen tog vi en promenad och så avslutade jag kvällen hos mamma och pappa med sällskapsresan!
Igår likadant!

Hoppas er jul också har varit bra - har ni fått några julklappar?
Såhär såg jag ut på julafton!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 10 visningar

Gillar

Kommentarer