Kan man lita på prisskylten?

Efter jobbet for jag in på Netto för att köpa lite gräddfil, cremefraich och grönsaker till middagen och gick runt och kikade efter lite annat smått och gott. Kommer till kyldisken och ser att de har Sture-ost som vi vill ha. Tänkte köpt på Citygross igår men där kostade den 99:-/kg och jag visste att vi hade billigare. När jag såg Sture-osten för 75:- på Netto blev jag glad. Det stod såhär på skylten "Sture 38%, 75:- Arla 1kg"
Då antog jag att biten kostade 75kr.
När jag kommer till kassan kostar osten plötsligt 157:- och jag frågade om inte priset var 75:- och får till svar "Jo, det gör den, 75:-/kg" Aha.. svarade jag. Då antar jag att det var per kilo och att den där biten snarare vägde 2.2kg (eller nåt) istället för 1kg.
Jag säger till kassörskan att det faktiskt stod Arla 1kg på skylten och att jag då antog att den kostade 75kr endast. Men jag hade fel. Jag lämnade tillbaka den! Är det verkligen upp till konsumenten att verkligen jämföra skyltar med det man tar om skylten står ovanför varan? Skall man inte kunna lita på prismärkningen?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 2 visningar

Gillar

Kommentarer