Kallar man mössor för accessoarer?

Det är mer och mer viktigt hur vi klär oss och vilka accessoarer vi har känns det som. På sätt och vis är det ju viktigt att man tänker efter vad det är för kläder man tar på sig med tanke på att det är otroligt korkat att gå i shorts en vinterkväll osv. Men det är ju logiskt tänkande, men för många är klädvalet viktigt i övrigt också. Det skall matchas, det skall vara sexig, bekvämt, stilrent osv. Och accessoarerna är minst lika viktiga.
Men vad räknas egentligen till accessoar och klädesplagg? En jacka är en jacka som i sin tur är ett klädesplagg men en mössa då? Kan man kalla det för ett klädesplagg? Den har ju en funktion för att värma huvudet men är det bara det klädesplagg har, kan en accessoar ha en funktion också? Hittar man rätt mössa kan det vara snyggt att matcha med sin jacka och resten av outfiten men hur många har olika mössor att variera med då? Brukar man allt som oftast inte bara ha en mössa som man alltid använder. Hur väljer man då rätt mössa? Skall den bara vara snygg? Skall den vara varm eller lagom?
Använder du mössan enbart för att inte frysa om huvudet eller kan det vara som så att du använder en mössa för att dölja ostylat hår?
När jag var yngre och sålde GT på lördag&söndag-mornar
och inte orkade tvätta håret innan o det var så pass kallt att man kunde ha mössa utan att skämmas använde jag det alltid för att dölja skitigt hår. Jag blev alltid så svettigt under turen och duschade efteråt, då spelade det ju ingen roll. Vart köper du dina mössor någonstans? Jag hittade två fina mössor på Hatstore som jag hade kunnat klä mig i i vinter. Ena när håret är ostylat och man bara är iväg en kortis, den andra när det är riktigt kallt och man är iväg längre turer för att slippa frysa.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 1 visningar

Gillar

Kommentarer