Januari - Mars

Januari

Jag började året med att ta tåget till Helsingborg för att spendera några dagar hos klasskamrater. Det var första gången jag var hemma hos ena tjejen och vi hade sjukt mysigt. Det var jag, Jannike och Elisabet och vi åt god mat, vi shoppade, skrattade, pratade och spelade tvspel!! Hoppas jag snart får åka dit igen!


I skolan hade vi en kurs där vi i studiegrupp på fyra skulle skapa ett hälsopedagogiskt verktyg. Det var riktigt lärorikt och roligt. Hitta på vad vi ville, bestämma målgrupp och arena. Vi valde hälsopromenader för skolelever, vi blev godkända på vår tenta :D Det är en av de tentorna jag verkligen kommer ihåg. Du kan läsa mer om vårt verktyg här.

Vi delades in i en ny studiegrupp och fick lära oss lite mer om olika pedagoger och vad för teorier de stod för. Vår grupp fick John Dewey som myntade Learning by doing och på vår redovisning ville vi göra någonting utöver det vanliga istället för att bara stå framför klassen och läsa innantill. Vi valde att göra en film. Vi hade pratat tidigare om jämställdhet med mera och därför valde vi att låta enda killen i gruppen få vara Alice medan jag som tjej spelade Dewey, just för att gå emot normen! Det var den roligaste men mest pinsammaste redovisningen. När det var vår grupps tur klev vi fram och presenterade oss och sa att vi har vår presentation via en film, vi släckte ner och visade vår 5.48 minuter långa film!! Den redovisningen glömmer jag aldrig, tror ingen i klassen heller gör det för varje gång Dewey kommer på tal så tittar en del på mig och skrattar!!
Vill ni se filmen så har ni den här nedan!Jag och Kjell åkte till Malmö för att bo på hotell en helg. Vi hade det jättemysigt. Besökte Emporia och shoppade, åt god mat och bara njöt. Vi har bott på lite olika hotell i Sverige och jag älskar att åka iväg med honom en weekend och få spendera några nätter på hotell!

Februari

Jag fick sån där sjuk magsmärta i slutet av månaden som gjorde att Kjell fick ringa ambulans och jag blev inlagd på sjukhuset. Där låg jag med enorma smärtor, illamående och kräktes men proverna visade ingenting? Jag fick åka hem igen. Det var fruktansvärt, en av alla gånger jag åker in till akuten/sjukhuset och ingenting hittas. Fortfarande ingen som riktigt vet vad det beror på så läkaren diagnostiserade mig med IBS.


Jag lyssnade på väldigt mycket ljudböcker och jag gjorde under månaden ett inlägg med alla de böcker jag hade lyssnat på under hösten och favoriterna var Sara Beischer´s tre böcker, Eva Swedenmark och Annica Wennström´s fyra böcker om La Stella och Ewa Klingberg´s tre böcker. Vill ni se de andra jag läste då så kika här.


Jag satt en del i min ateljè och målade och här är två av mina allra första alster som gjordes där inne.


Kjell och jag var och käkade på Wild West Steakhouse i Halmstad och hade dejttajm. Minns det som jättemysigt faktiskt. Jag käkade nachos till förrätt och när jag skriver detta blir jag riktigt sugen på en sån förrätt igen... Nomnom! Så sjukt gott, deras hemmagjorda nachos är ju sjukt goda. På vägen hem när vi är ca 2 mil hemifrån dör vår bil helt och hållet och vi kommer ingenstans. Den saktar in mer och mer och till slut stannar den och är stendöd. Går inte att starta så Kjells föräldrar fick komma och bogsera bilen till ett ställe där den kunde stå under natten. Eftersom det var sent på kvällen och det var så mörkt ute ville vi inte bogsera hem bilen hem även om det var så nära, så den fick stå där över natten och så fick Kjell hjälp med bogsering till verkstad dagen efter.

Mars

Den här månaden var det Purple Day (26 Mars) och jag spred Epilepsikampen lite extra. Purple day är en dag då man lyfter epilepsi lite extra och det kändes bra att vi gjorde vad vi kunde denna dag. Skrev om det och vi skänkte även hela summan av de sålda armbanden till Hjärnfonden. Vanligtvis skänker vi 50% men bara för att göra det extra bra valde vi att ta 100% under hela dagen!


Under Mars månad fyllde min blogg 12 år... Fy fan vilken härlig känsla alltså, bloggat i 12 år! Woop Woop!

Det bästa under Mars månad var att jag blev moster till älskade lilla kolibrin Malvina. Jag är så stolt över att få vara moster och jag är så glad över att hon har kommit till världen.. Raraste lilla ungen!


Återigen åkte jag in till akuten med magsmärtor men som vanligt fick jag lämna utan någon hjälp. Började utredas via vårdcentralen och gjorde diverse olika test och prover men inget visade något fel. Det var då läraren konstaterade och satte diagnosen IBS på mig.


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 318 visningar

Gillar

Kommentarer

MammaJenny
MammaJenny,
Du har haft ett år blandat med glädje och en del jobbiga händelser. Tack för att du delar med dig. Kramar
nouw.com/mammajenny
fighterwomen85
fighterwomen85,
2019 låter som ett bra år för dig. Ett år med både glädje & mindre roligare saker. Som ett år ska vara 🙂
nouw.com/fighterwomen85
Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Så kul med en liten tillbakablick! Jag kommer ihåg när du hade dom där magsmärtorna, usch och fy! Tyckte så synd om dig!
nouw.com/sannaevelyne
Lillan Kind,
Vilket händelserikt första kvartal du hade 2019! Det lät verkligen mysigt att åka iväg till klasskamraterna och att åka iväg med Kjell på hotellweekend, och helt underbart att bli moster. Men fy sjutton för magsmärtorna och sjukhusbesöken!
varapavag.se
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Vilken härlig tillbaka blick för året ja förutom dina magsmärtor det va inte kul att höra och jag led med dig verkligen. Hoppas magen är bättre och du inte har magsmärtor längre.
nouw.com/2barnsmammaochfru
Michelle,
Vilket bra upplägg du lägger upp ang tillbakablick på ditt år 💕 jättefint 💕
michellefrandell.blogg.se
Madde,
Du har redan börjat med din sammanfattning ser jag. Alltid roligt att titta tillbaka Hur gick det med bilen? Lyckades ni väcka den från det döda.
www.nouw.com/madelena
Jeanette ,
Kul med denna tillbakablick. Usch med magsmärtor dock, har en själv en känslig mage och fick början på året magkatarr som sen gjort sig påmind till och från hela året.
nouw.com/jiathomsen