Jag vill också hjälpa till!

Jag vet att det är bra att skänka pengar till fattiga länder men om jag skall vara ärlig är jag tveksam till om mitt bidrag faktiskt kommer fram och dessutom känner jag (utan att ha dålig samvete) att jag gärna hjälper min medmänniskor i mitt land först och främst.
Jag har inte det helt toppenställt men jag kan köpa mat och god sådan, jag har råd med kläder och jag roar mig ofta på olika sätt men i vårt land sitter det mammor och pappor som undrar hur de skall klara att ge deras barn mat och kläder då deras ekonomi är långt under existensminimum. De har inte råd med kläder till sig själva och nu inför julen är julklappar helt utanför ramarna för vad de kan ge sina barn.
Julklappar är en sak men att inte ens har råd med mat. Att barnen måste vara hungriga och föräldrans förtvivlande kämparglöd ändå försöker göra så gott de kan.
Dessa familjer vill jag kunna hjälpa på ett eller annat sätt. Jag har hittat mitt sätt - Matkassen på Facebook är ett sätt för mig att bidra och hjälpa!

Familjer i knipa hör av sig till Matkassen som i sin tur skriver ut familjens önskemål om matkasse, hygienartiklar, kläder och sådant och så får vi som kan och vill hjälpa till på vårt sätt. Idag fick jag kontakt med en mamma som behövde kläder till sina barn, jag har ju lite barnkläder som jag försökt sälja men jag bestämde mig helt enkelt för att skicka dessa till hennes barn istället. Det gjorde henne glad! Jag är ledsen att jag missade ärendet som var här i Älmhult för jag hade gärna åkt iväg med en påse mat och knackat på dörren och överlämnat till en fattig familj! Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer