Jag vill ha era tips och förslag nu!

Hej hej <3

Nu skulle jag vilja ha er hjälp. Ge mig massa förslag och tips nu så blir jag himla glad och tacksam.
När jag återgår till skolan igen efter jul och nyårshelgerna är tanken att jag ska försöka ändra mitt ätande och icke ätande. Jag har nu i 2.5 månad tränat regelbundet vilket är toppen men för att nå några mål och se några resultat måste jag även tänka på vad jag stoppar i mig och faktiskt äta när jag bör äta. Jag har alltid haft svårt att göra flera förändringar samtidigt så denna första perioden har jag fokuserat på att komma in i en rutin och få in träning två gånger i veckan. Nu är det matens tur.

Som det ser ut nu har jag svårt att äta frukost när jag är ledig. När jag ska till skolan får jag bara i mig en smoothie eller en tallrik yoghurt/fil men det är bättre än inget. Förr åt jag inte frukost över huvud taget. Är jag i skolan har jag oftast med mig någon form av lunch eller så köper jag någonting att äta där, är jag hemma blir det oftast en färdigrätt eller rester från kvällen innan eller en matlåda från frysen. Om jag hoppar frukosten blir det oftast detta målet som blir mitt allra första på dagen. Är jag i skolan kan det hända att jag dricker en liten drickyoghurt eller äter en bars som mellanmål men hemma är det väldigt sällan jag får i mig något sådant, mellanmål alltså. Vi äter oftast lagad mat på kvällarna men det brukar inte bli förrän iaf tidigast klockan 18 och då har jag gått i många timmar utan att äta någonting. Jag har jättesvårt med mat över lag av någon anledning och vet inte riktigt varför, men det blir värre och värre.

På vardagarna äter jag (undantag nu i jul/nyår) aldrig godis så det är inte så att jag hoppar de andra målen för att trycka i mig godis istället utan tyvärr blir det så på helgen allt som oftast. Usch! Dock är jag glad över att jag lyckas hålla mig för det mesta till att bara äta godis på helgerna och att det inte är samma mängd som förut.

Jag skulle vilja ha hjälp med förslag på frukost och mellanmål som är lätt att fixa och bra att äta. Mellanmålsförslagen får gärna vara sådant jag även kan ta med mig till skolan eller när jag är någon annanstans, men såklart sådant jag även kan få i mig när jag går hemma och är ledig.
Ge gärna också lite förslag på vanlig middags/lunchmat också då vi ska försöka återskapa våra veckomenyer igen men jag tycker det är så svårt att komma på varierande rätter.
Pleease help!Gammal bild

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 379 visningar

Gillar

Kommentarer

photoemmz
photoemmz,
Frukost - Smoothiebowl, äggröra, knäckebröd
Mellanmåm: mini morötter/gurka med humus eller vitlöksdipp, bars, nötter, nyttiga mat muffins😊
nouw.com/photoemmz
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Tack för tipsen!
nouw.com/frökenrödlök
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Havregrynsgröt är ju väldigt nyttigt och mättande med och det är en bra start på dagen 😊
nouw.com/2barnsmammaochfru
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det händer att jag äter det när jag går upp samtidigt som sambon då han gör det.. jag har aldrig testat att göra själv.
nouw.com/frökenrödlök
Yasminegill
Yasminegill,
Frukost smoothie , knäckebröd med ägg och kaviar, havregrynsgröt .... ohhh detta goda äter jag dock sjölv sällan ( jag kör alltid latte frukost på bageriet ), mkt gott man missar och som faktist går fort att göra.
nouw.com/yasminegill
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag tror jag hade ätit mer frukost om jag hade gått till bageri eller cafe varje morgon... hehe. Det hade jag kunnat göra som en vana. Men jag har alltid svårt att fixa mig det här hemma konstigt nog.
nouw.com/frökenrödlök
Paulina,
Åt aldrig frukost förut. Nu är det mitt favoritmål. Inte minst när jag är ledig. Gör en mysig stund av det och ta dig tid att göra en frukost som du tycker är god. Prova lite olika saker och se vad du gillar 😊 Gröt, flingor/granola, smoothie, någon god smörgås.. 🌸
paulinageidenmark.devote.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Egentligen ligger nog inte problemet i att jag inte tycker om saker, för jag äter det mesta utan mer att faktiskt äta det. Få i mig något. En av de bästa stunderna när det gäller frukost är när jag är på buffefrukost för då kan jag äta hur mycket som helst, konstigt nog.
nouw.com/frökenrödlök
Madde,
Äter också yogurt till frukost, tillsammans med banan och havrefras, Ägg är ju perfekt mellanmål, men jag behöver det största målet mitt på dagen jag,
www.nouw.com/madelena
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja ägg är sjukt gott, det har jag haft med mig till skolan ibland så det kanske jag borde fortsätta med =)
nouw.com/frökenrödlök
Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Håller med om att maten är svårare än själva träningen... Jag köper ofta jalla drickkvarg, den är både super god och mättande som mellanmål. Annars tycker jag omelett är super, man kan stoppa i det som man har hemma och det blir gott! Pröva att drick ett stort glas vatten på morgonen innan du ska äta frukost, det brukar kunna få igång hungerkänslan 😊
nouw.com/sannaevelyne
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag är dessvärre inte så förtjust i omelette, vilket är synd för det ser ju gott ut. Men kokta ägg gillar jag, kanske ska ta det istället för omelette. Ja jag kanske borde göra det när jag är ledig. Börja varje morgon med ett glas vatten, tack för tipset!
nouw.com/frökenrödlök
Natascha ,
Det är svårt med mat.. Hur vad och när man ska äta.. Speciell om man inte heller är hungrig när man bör. Du har inte funderat på att testa periodisk fasta🤷‍♀️ du har en ätlucka på 8h och fastar resternade..funkar bra om du inte får i dig frukost som du ska
natascha.bloggplatsen.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Exakt, jag har svårt att känna hunger, sjukt märkligt. Nej jag vill inte hålla på med olika dieter och fasta och sånt faktiskt. Jag vill bara äta bra och äta över huvudtaget faktiskt =) men tack för tipset.
nouw.com/frökenrödlök
Mina,
Jag älskar knäckebröd och det funkar alltid tycker jag. Gärna med kokt ägg på. Lätt och gott till både frukost och mellis. Jag är en dålig frukostätare i vanliga fall men måste bli bättre på att äta bra saker även jag. Dela gärna om du går mycket br tips! ❤
minasvarld.nu
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Knäckebröd med ägg och kaviar är ju så gott, det ska jag försöka äta oftare som iaf mellanmål =)
nouw.com/frökenrödlök
sofiefriden
sofiefriden,
Jag kände igen mig en del, hade också behövt de tipsen faktiskt 😊 grymt jobbat att du fått träningen på rutin 💪❤️
nouw.com/sofiefriden
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det trodde jag skulle vara det svåraste men tror mer det är maten jag kommer ha mest svårt för... Att äta.
nouw.com/frökenrödlök
Michelle ,
bara en smoothie el macka är jätte bra o få i sej på morgonen. 💕 lycka till
michellefrandell.blogg.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jo jag vet och det kan jag få i mig när jag ska till skolan (iaf yoghurt eller smoothie) men av nån anledning har jag sjukt svårt att äta när jag är ledig.
nouw.com/frökenrödlök