Jag tycker vi ska utnyttja biblioteket lite mer!

God kväll <3

Vid halv åtta ikväll fick Kjell och jag för oss att köra till biblioteket och sätta oss och läsa en stund. Det är himla avkopplande och mysigt att göra det när det är stängt måste jag säga. Vi tycker om det båda två och ibland kan även Kjell få för sig att vilja åka dit. Ibland åker vi båda, ibland tar jag träning och han bibblan. Jag vet inte om det finns på alla bibliotek men på vårt finns det någonting som kallas Meröppet. Det är en möjlighet jag är så glad och tacksam över att jag valde att ta. Är man över 18 år och har ett lånekort kan man ansöka om att få en tagg och en pinkod till meröppet. Då innebär det att man kan nyttja biblioteket och dess tjänster även när det inte är bemannat. Du kan varje dag mellan 7 och 22 gå in på biblioteket med hjälp av din tagg och din personliga kod, sitta och läsa i lugn och ro, låna och lämna tillbaka böcker och använda deras datorer och kopieringsmaskin. Hur bra är inte det? Det är dessutom gratis, så som lånekorten är. Vi nyttjar det som sagt hyffsat ofta och gillar idèn. Dessutom funkar min tagg och min kod även till biblioteken i kommunen, Torup och Unnaryd bland annat, men dit har vi aldrig vart än då Hylte är vårt närmaste och även huvudbiblioteket här i kommunen. Inte jättestort men lagom ändå. Jag älskar att sitta där och plugga faktiskt.

Jag tycker man ska utnyttja biblioteken i landet lite mer.
Risken är att de läggs ner och det är iallafall ingenting jag vill. Det är ju hur bra som helst att man får låna böcker gratis, du får låna ljudböcker och filmer, tidning och bokpåsar med mera. Du betalar ingenting, eftersom du redan betalar din skatt. Då är det ju toppen om det utnyttjas också ;) Mer än det gör. Jag har lånat filmer, ljudböcker, romaner, barnböcker, faktaböcker och numera väldigt mycket studielitteratur. Blir alltid lika glad när jag hittar de böckerna jag behöver i mina kurser på bibblan, eftersom det annars skulle bli sjukt dyrt att varje termin köpa nya böcker. Mindre rolig utgift om ni frågar mig, när det går att låna de gratis. En del böcker är referenslitteratur och går inte att låna hem men då är det ett ypperligt tillfälle att nyttja meröppet och gå dit och läsa dessa i lugn och ro. Läsa om sin gamla hembyggd kanske, vilket är någonting som Kjell verkligen gillar när han är där. Om du vill läsa en dagstidning eller veckotidning, kanske något annat magasin men inte vill lägga pengar på en prenumeration, gå till biblioteket. Där kan du läsa senaste numret på plats (lånas inte ut) eller låna äldre tidningar. Om du har svårt att se finns det böcker med större stil, och vill du ha en lättläst bok finns även det. Jag längtar till Malvina blir så stor att vi kan gå på bibliotek och läsa böcker och när jag själv får barn så vi kan gå dit och låna nya barnböcker varje vecka. På vårt bibliotek kan man till och med köpa kaffe (i många olika varianter) eller varm choklad för 5:- i en smidig automat. Ännu bättre!

När jag går runt på biblioteket, i total tystnad blir jag alltid sugen på att läsa skönlitterära böcker. Jag stannar oftast till i det lilla rummet som är fyllt av bokpåsar till läsecirklar och får ett sug om att börja en bokcirkel. Bestämma en bok några stycken ska läsa och efter en tid diskutera den tillsammans. Det låter alltid så mysigt tycker jag. Dock har jag svårt att läsa böcker jag inte fastnar för men å andra sidan är ju bokcirklar på så vis att man ska hitta genrer, författare och titlar man annars inte hade upptäckt. Jag kommer fortsätta utnyttja möjligheten till att låna böcker gratis! Hur fungerar det hos dig, har ni också möjligheten till meröppet?
Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 243 visningar

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
tror inte att meröppet finns hos oss (är rädd att det skulle bli mycket förstörelse), men älskar biblioteket som är inrymt i en gammal vacker brandstation. fast jag älskar alla bibliotek och den första sevärdheten dottern prensterade mig för i Västerås var just biblioteket. Jag önskar också att alla nyttjade dem lite mer så att vi kan vara säkra på att behålla dem
nouw.com/fibrolivet
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, eller hur! Vore jättesynd om de försvann. Det är ju en enorm tillgång för alla =) Ja, det kanske inte går i större städerna.. Än så länge har det inte hänt någonting här, vilket är tur =)
nouw.com/frökenrödlök
Amandizan
Amandizan,
Har aldrig hört om meröppet det är inget jag har hört att vi har i våran komu. men det är något jag skulle uppskatta. jag tycker det är så himla mysigt att vara på bibliote. Något jag tycker vore väldigt synd om det las ner för jag älskar att vara på bibliotek bland böcker😍
nouw.com/amandizan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Kanske bara finns här, i vår lilla kommun!! Jag håller med, jättemysigt =)
nouw.com/frökenrödlök
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Besöker våra bibliotek då och då tillsammans emd småfolket
nouw.com/stenhagenbettan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det är ju jättebra =)
nouw.com/frökenrödlök
Michelle,
Va bra att det finns. Har ingen aning om det finns i vårt bibliotek . Skönt att ni gör lite olika i ibland med 😊
michellefrandell.blogg.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja det är toppen att det finns =)
nouw.com/frökenrödlök