Jag polisanmälde

För kanske det är fånigt med så liten summa som 150:- men för mig är det principen.
För kanske det är korkat att betala till någon man inte känner och tro man skall få det man betalat men för mig är det godtrohet om medmänsklighet. Jag har aldrig (förutom nu) blivit lurad och inte fått det jag betalat för.
Jag har många ggr inte fått pengar för sånt jag själv sålt men det är en annan femma.
Såg en annons på köp och säljsajt på FB och ville köpa en tomte åt mamma. Hade pratat med henne om vilken hon ville ha och hon bestämde priset, men jag betalade så länge.
Hade kontakt med säljaren som gav mig kontonummer och han fick adress hem till mamma dit han skulle skicka tomten.
En halvtimme efter att jag gjort betalningen fick jag meddelande av två tjejer som sett annonsen och att jag skulle handla av honom - de varnade mig för honom då han lurat dem + flera andra på samma grej.
Jag låtsades då som att jag inte visste nåt och skrev att vi ångrat oss om köpet men då hade han sett och förstod vad det handlade om. Han blev sur över att jag trodde på dem mer än honom. Han blev sur över att jag litade på någon jag inte kände, som bara genom några få ord skrev att han var bedrägare. Jag vände på det och skrev till honom att jag litade ju på honom och faktiskt skickade pengarna.
Han lovade mig bildbevis på när han skickade iväg tomten, men ingenting hört.
Nu kom jag i kontakt med en grupp på facebook som varnar om personer de blivit lurade av och där hittade jag samma kille med samma tomtar och flera andra personer som blivit lurade med olika priser.
Jag fick då tipset om att polisanmäla. Jag kände att det skulle vara fånigt på 150kr men dem tryckte på och skrev till mig att det är viktigt att anmäla ändå, för att är det många som anmäler om samma person/sak så kan de lägga ner mer tid och resurser på anmälan och kanske händer det nåt.

Nu kanske han sätts dit. Det var 150 från mig, 300 från en annan, 500 från en tredje osv. Många bäckar små och han får in massa pengar.
Har nu vart i kontakt med polisen och det känns bra.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 6 visningar

Gillar

Kommentarer