Jag kör helst - vad gör du?


Har du körkort?
Vad föredrar du: att köra bil eller åka kollektivt?

Jag svarar köra bil på den frågan. Så mycket smidigare. I de flesta lägen!
Man kommer ända fram, man kan komma och gå som man vill, det är behagligt att åka ensam, man får med sig mycket i bagaget, man kan lyssna på musik och det är ju trevligt att åka bil.
Men åker man kollektivt kan man dricka om man vill det, man kan åka många tillsammans och man slipper tänka på parkeringsplats/parkeringskostnader.

Jag gillar min lilla bil även om det är kostsamt att ha en sådan. Skatt, försäkring, bensin, service och reparationer.
Fy fan men vad gör man inte för att man är lat. Haha!
Nu var det dock längesen jag körde bil. Senast jag satt bakom ratten var 4 December, dagen innan min operation.
Undrar när jag vågar mig på att prova igen, tror jag kommer klara det ganska snart men det tar emot att prova, varför vet jag inte.

Delta gärna i min och @enaståendemamma ´s utmaning och besvara samma fråga i era bloggar!
Hade vart kul att läsa era svar!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 435 visningar

Gillar

Kommentarer

lottashullerombuller
lottashullerombuller,
Då jag inte har körkort får jag lita på att kollektivtrafiken fungerar. Som tur är så har min man körkort och bil så jag brukar få åka med han... 😉
nouw.com/lottashullerombuller
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Usch, är det inte jobbigt att vara utan körkort? Saknar du det inte? Jag vet inte om jag hade klarat av det faktiskt ... eller, jo man får anpassa sig efter hur möjligheterna är ... när jag bodde i Halmstad saknade jag ju bil så då fick bussarna användas och det funkade bra... men i långa loppet känner jag att kortet är bra! Tur du har din gubbe som kan köra =)
nouw.com/frökenrödlök
Kommentaren har postats och kommer visas när den godkänts.
manellacentio
manellacentio,
Det är så värt att ha en bil. Skatten är en gång per år, service inte ofta, reparationer enbart när något händer. Är man bara rädd om sin bil 😊 har själv bil numera och väldigt bensinsnål och billig i skatt. Även försäkringen förvånade mig 😊
nouw.com/manellacentio
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Fast om man inte har pengarna när servicen/reparationen kommer blir det helt plötsligt jobbigt. Jag har aldrig haft möjlighet till en buffert och det har inneburit problem den dagen nåt hänt med min bil. Sist var det problem med växlarna, kunde inte lägga i 1 eller 2:an .. då fick Kjell hoppa in och betala den kostnaden och så fick jag efter ett par dagar när lönen kom betala tillbaka och sen strunta i hyran den månaden.
När jag återgår till jobbet måste ett buffertsparande komma i gång =) Jag betalar skatt och försäkring en gång i månaden för att göra det enklare för mig =) Gillar inte när det kommer en stor räkning. HAHAHA!
nouw.com/frökenrödlök
Kommentaren har postats och kommer visas när den godkänts.
Therese,
KOllektivt då jag blir sjukt åksjuk i bil 😔
theresequeen.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Oj då - brukar ju vara tvärtom, att man blir åksjuk i en buss/tåg ... Måste vara jobbigt?
nouw.com/frökenrödlök