Jag kommer nog inte ta truckkort igen.

Har du kört truck någon gång? Det har jag, när jag 2007-2010 (eller däromkring) jobbade på ett produktionsföretag i Kinna så var jag tvungen att köra truck. Det var en enkel ståtruck som vi använde för att hämta stora bommar med rullgardin för avsyning. Det krävdes verkligen truckhjälp för annars gick dem inte att rubba. I början var jag lite rädd för att köra så använde handtruck istället, det var rätt tungt att dra men man hade mer kontroll på allt.
Till slut fick jag faktiskt testa på ståtrucken och när jag väl fattat hur den funkade så var det jätteroligt att köra och jag såg fram emot när jag fick använda dem. Underlättade arbetet verkligen.

När jag jobbat där ett tag och kört truck utan truckkort var det dags att gå utbildning för att kunna få ett körkort för truck. Först tänkte jag att det vore konstigt eftersom jag kört utan så länge men efteråt förstår jag. Det är så mycket man måste kunna, så jag gick en heldags utbildning en lördag och skrev prov och klarade uppkörning och fick sedan mitt kort.
Jag tror inte jag körde bättre eller sämre efter utbildningen men det var ju skönt att kunna ha ett giltigt kort som gav mig tillåtelse att köra. Just på detta företaget hade nyanställda dispans och fick köra utan kort till en början, men om jag då skulle hitta annat jobb som krävde att jag körde truck var jag tvungen att ha ett kort. Kostade mig ingenting förutom att jag lade en lördag till det, företaget betalade!
Dock är ett sådant (iallafall den utbildningen jag fick då) kort inte giltigt hur länge som helst utan man var tvungen att genomgå ny uppkörning och nytt test efter ett tag vilket jag inte har gjort så mitt kort har gått ut helt enkelt.
Förvisso spelar det mindre roll då jag inte är i behov av det och isåfall om jag skulle hamna på ett jobb där det krävdes tror jag man får gå samma utbildning igen!

Har du truckkort? Använder du truck i ditt arbete?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 3 visningar

Gillar

Kommentarer