Jag gjorde förändringen - och fann kärleken till mig själv!

Jag har upptäckt att människor faktiskt kan förändras - om han/hon bara vill.
I tidigare förhållanden har vi velat förändra varandra för att vi hittat sidor vi inte gillar, men märkt att det inte har gått. Och nej, det går inte att förändra en annan människa, men det går att förändra sig själv.
Kanske svårt att göra förändringen om det enbart är sin partner som vill det, för man anser att han eller hon får ta en som man är, det är väl viktigt.
Men med tiden har jag förstått att det går att förändras som sagt, för jag har gjort det.
Då vill jag påpeka att jag inte gjort förändringen för någon annan utan enbart för mig själv. Och det är nog ändå det viktigaste. Den viktigaste människan i sitt liv är ändå sig själv.

Jag har i alla år trott att jag är en viss person, att jag alltid kommer vara sån och att alla får ta mig precis som jag är. Jag håller med om att man egentligen borde göra det för alla är vi unika på sitt sätt men när man till slut inser vilket beteende man gått med, vilka värderingar man haft, vilka tankar man slagits med så förstår man att en förändring måste ske ändå. När tiden väl är inne och man är mogen för denna förändring är man dum om man inte tar tillfället och chansen.
Jag är glad över att jag valde att köra på för så här som jag mår har jag aldrig mått tidigare. Jag är gladare, jag mår bättre, jag ser saker och ting på helt annat sätt, jag har möjligheten att påverka positivt, jag är lycklig och framförallt jag älskar mig själv vilket jag aldrig har gjort tidigare. Bara det är en förändring som heter duga!
Egentligen vet jag inte på vilket sätt jag har genomgått denna förändring om någon skulle fråga mig. Jag har inga direkta tips eller berättelser på hur jag gjort förutom att jag ändrade tankesättet hos mig själv. Ändrade negativ till positiv i tankebanorna. Det har gjort stor skillnad.

Förr såg jag allt så mörkt - ingenting var roligt och allt var bara negativt! Jag avskydde att jobba men ville ändå ha pengar, jag var väldigt ego samtidigt som jag brydde mig om människor, jag kunde hjälpa men tyckte inte om det, jag satte folk jag brydde mig om i skiten osv.
Numera kan jag se över det negativa och fokusera på sådant som är bra, jag ser ljusglimtar och uppskattar mycket småsaker i livet istället för allt stort som händer, jag ser inte längre det negativt med att gå upp och jobba och göra nånting för andra - tvärtom, det är någonting jag helt plötsligt mår bra av.
Jag hjälper gärna till om någon ber mig! Nu förstår jag hur viktig jag är som människa och som en i ett team.

Att förändras till denna Marica jag är idag är ett stort steg jag tagit och det har vart en jobbig resa som ännu inte är slut. Den kommer aldrig sluta! Det kallas livet. Men jag är glad över att jag funnit mig själv, att jag hittat kraften och modet att älska mig själv, jag är glad att jag gör denna förändringen!
Den viktigaste i livet är en själv och det gäller att ta vara på sin kraft. Egentligen gäller det att ta vara på sin kropp också och inte utsätta den för all skit jag gör med maten jag stoppar i mig osv, men jag vill börja inifrån och börja älska mig själv på riktig och få min själ hel, sen kan vi ta steget till en bättre hälsa och kropp!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 6 visningar

Gillar

Kommentarer