Jag är snart färdig!

Inlägg i samarbete med privatalån.nu


Ni som följt mig några år tillbaka vet att jag fick med mig ett ganska stort lån när jag skilde mig. Det var lite jobbigt när vi gick isär gällande den ekonomiska biten och det hände saker som jag inte alls är stolt över, som att jag inte alls hade koll på vad för papper jag egentligen skrev på när vi tog över huset vi bodde i ex. Och blev ganska sårad av händelser som skedde efteråt men som jag inte tänker ta upp nu. Av olika anledningar fick jag i alla fall med mig ett lån när vi gick isär som jag betalat på sedan dess. Men jag ser slutet på det, jag har nämligen under 20.000:- kvar och det känns fördjävla bra kan jag lova. Från början var det på 213.000:- så väldigt stor del är återbetalt och hösten 2021 planeras jag vara färdig!

Det var ganska enkelt att ta lån då, och det var smidigt att öka lånet allt eftersom, vi behövde inte berätta vad det skulle vara till men tanken var att renovera i vårt dåvarande hus, mitt ex och jag.
Men blev det så? Nej! Varför tar jag upp detta här? Jo, för att berätta hur viktigt det är att tänka efter innan man tar ett privatlån och inte bara för att. Vad ska pengarna vara till? Exakt hur mycket behövs? Och sen faktiskt använda de lånade pengarna till det som det var tänkt från början, då känns återbetalningen så mycket bättre. Jag vet! Vi använde nämligen inte alla pengarna till just renovering som vi hade tänkt, jag vet dock inte vart pengarna tog vägen men vi köpte väl skit förmodligen för pengarna försvann iallafall. Vi tog någonting som kallas lån utan säkerhet vilket innebär att banken inte efterfrågade någon form av pant eller att någon gick in som borgensman. De frågar inte heller vad vi ska ha pengarna till utan det bestämmer vi själva, till skillnad från bo- eller billån. Men som jag skrev är det av stor viktigt att man är noga med vad man tar lånet till, och att pengarna faktiskt ska tillbaka.

Vi tog över mitt ex föräldrars hus och köpte det, vi lånade till en bil för samma pengar och vi tog det här privatlånet som gick helt fel. När vi gick isär så delades det upp och vi fick 213.000:- var att betala. Men eftersom han ville behålla huset fick han även ta över hus och billån på över 1 miljon. Någonting jag är tacksam över att jag slapp, fast å andra sidan var jag sjuuukt nära att tvinga igenom en tvångsförsäljning av huset i råd av bankmannen för att lösa situationen. Men i sista stund löste exet att nån ställde sig som medlåntagare på huslånet och jag kunde gå därifrån, men som sagt med en del av privatlånet ihopbakat. Jag är inte glad över vad jag gjorde, för det är inte roligt att betala dessa pengar varje månad och veta att dem inte har gått till någonting nyttigt egentligen! Men är så glad att jag kan betala, det är många som tar lån och inte har möjlighet att lämna tillbaka dem.

Mitt råd är att ta ett lån om du verkligen behöver det, för privatlån finns av en anledning och är man säker på vad man gör är det en jättebra grej att göra om man behöver pengar till något!

Går du i tankarna om att ansöka om ett privatlån, kan du på ovan nämnd länk (privatlån) ange vad du vill låna och på hur lång tid, så jämför sidan olika instanser där du kan ansöka om att få ett lån! Smidigt, bra och snabbt!


Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Mittstoraliv
Mittstoraliv,