Jag är inte skapt för stress.

Jag vet inte riktigt vart jag skall ta vägen just nu! Tårarna bränner innanför ögonlocken, hjärtat slår dubbla slag och jag känner ångesten komma krypande. Jag vill bara lägga ner allt, trycka i mig godis och blunda för allt.
Jag orkar inte.

Jag är jätteglad över att jag lyckades ta mig in på högskolan eftersom jag så gärna velat plugga någonting väldigt länge.
Dock hade jag väl egentligen inga tankar om just högskolan i första hand utan någonting annat som kanske höll på 1-1.5år.
Fanns dock ingenting så om jag ville studera så var det högskolan som gällde och jag tog klivet och sökte.
Jag visste att det skulle vara hårt, svårt och ansträngande och jag visste att det var annorlunda gentemot gymnasiet och komvux men jag hade inte förväntat mig denna stressen redan från början.
Vi har gått i fyra veckor och redan från första veckan stormade det in uppgifter efter uppgift, inlämning efter inlämning.
Vi har mycket grupparbeten + egna reflektioner som skall hålla på under längre tid och vi har nu snart vår första tentainlämning. Vi hinner inte avsluta någonting innan två nya grejer är igång som skall lämnas in/redovisas i samma veva.

I min grupp var vi fyra stycken från början men tråkigt nog är det en som har hoppat av så vi blev tre. Därför har vi gått ihop med en annan grupp som också hade en medlem kort, känns väldigt skönt att vara fler måste jag säga.
I en av gruppuppgifterna vi håller på med nu skall vi läsa inledning + tre kapitel i en bok, sen har alla grupper delats upp och skall fokusera på ett kapitel var + hemsidor upptill och göra uppgifter samt powerpoint-presentation och redovisning.
Vår grupp ville vara ute i god tid så vi hade påbörjat och suttit väldigt många timmar med den och var nästintill klar igår när vi slogs ihop så den andra gruppen valde att haka på oss och hjälpa till med det sista.
Idag upptäckte jag att eftersom vi gått ihop oss och bildat en ny grupp så måste vi läsa nytt kapitel.
Mailade läraren och frågade om vi verkligen behövde göra om allt och det ville hon.
Då höll jag på att gå i taket av stress. Jag ville bara lägga mig ner, skrika, tröstäta, ringa till Kjell och beklaga mig, hoppa av, gråta, osv osv ... jag orkar verkligen inte!

Men så började vi diskutera i gruppen hur vi skulle göra. Vi är sex stycken just nu och alla kan inte ses samtidigt varje tillfälle som ges och det är förståeligt. Halva jobbet skall in på tisdag (dock är vi nästan klara med det eftersom samma uppgifter vi redan gjort går att använda som tur är) och allt skall redovisas på torsdag. Stress stress stress.
Men tillsammans kom vi fram till en lösning och jag tror att vi kommer göra det bra ändå.
Men tanken slår mig återigen - är detta verkligen något jag kommer klara?!
Vad gör jag när det som i detta fallet bara blir för mycket? Jag är glad att vi är en grupp i detta så vi kan pappa varandra och ha flera att bolla tankar och ideèr med, men ändå. Jag blir så osäker på mig själv.

Jag har just nu 2 timmar på mig innan jag skall till frisören och den tiden tänker jag lägga på att förbereda och påbörja min del inför detta, så jag inte behöver känna den här stressande känslan i helgen då jag är upptagen på annat och inte hinner plugga.


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 422 visningar

Gillar

Kommentarer

Aqpsjumper
Aqpsjumper,
Det är inte lätt med stress och press, men kämpa så kommer du in i en bra rutin så småning om 🌸 Dock lite taskigt att ni behövde göra om allt 👎
nouw.com/aqpsjumper
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Till slut behövde vi inte det, vi bytte med en annan grupp som inte hade börjat sin uppgift ännu!
nouw.com/frökenrödlök
elllensvensson
elllensvensson,
Ush! Ta hand om dig!!
nouw.com/elllensvensson
Therese,
Jag mår inte heller bra av stress och dom två åren jag pluggade till undersköterska ja dom va jobbiga och så mycket stress det va
www.nouw.se/Mammatill2prinsar
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Man får försöka gilla läget och göra det bästa av situationen =)
nouw.com/frökenrödlök
4foodies
4foodies,
Styrkekramar! Upplever själv extremt mycket stress på gymnasiet just nu. Går i tvåan och det är minst 2 prov / inlämningar i veckan + massor av läxor. och då går jag ju ändå ”bara” på gymnasiet.
nouw.com/4foodies
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja det blir mycket emellanåt =)
nouw.com/frökenrödlök
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Åh jag känner igen det där. Jag har pluggat till sjuksköterska i två år och gick in i väggen av all stress. Jag hade både praktik och skola samtidigt vilket bara var för mycket! Nu har jag vart ledig i 8 månader och jag kämpar fortfarande med att komma tillbaka. Men något jag lärde mig var att det inte är något fel med att ta allt i sin egen tankt. Det är okej att ta en paus och det är okej att ta ledigt och göra något annat ett tag medan man återhämtar krafterna. Hoppas att allt går bra för dig och lycka till med studierna 😊 // Petra Elisabeth
nouw.com/petraelisabeth
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Under vår praktik kommer vi ju inte gå i skolan samtidigt men vi kommer ju ändå arbeta med uppgifter och sådant om praktiken, om jag förstått det rätt. Men det är först i tvåan eller trean, vet inte riktigt när.
nouw.com/frökenrödlök
patricia,
Jag är heller inte skapad för stress. Det är så lätt att bli stressad 😟 Hoppas allt går bra!! All lycka!
www.trisiaa.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, man blir stressad för så lite egentligen!
nouw.com/frökenrödlök
Johaannaa
Johaannaa,
Du klarar det ! Jobbigt att dom måste komma med uppgift på uppgift när man nyss fått nya 🙄🙄🙈
nouw.com/johaannaa
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jo men tydligen är det så på högskola säger dom som gått.. Eller så är det så stressig och hårt nu i början för att de vill sålla ut de som känner att det inte riktigt klara det.. jag vet inte.
nouw.com/frökenrödlök
Johanna
,
Jag är lite tvärtom, jag gillar stress när det gällde exempelvis skolarbete, inte högskola, men läste in gymnasiet i vuxen ålder samt usk-utbildningen, när jag tog tid på mig med arbeten så blev det bara en massa extra tillägg i dom och när jag tog reda på allt men sammanställde det i nästintill sista sekund så blev betygen bättre på
de jobben.
Blir det stressigt på jobbet så håller jag mig lugn, börjar jag mot förmodan stressa upp mig så brukar jag påminna mig själv om att andas och finns möjligheten även att blunda en kort stund och typ fokusera inåt.
Har jag massor att göra hemma gör jag en lista där minsta lilla sak står med tex torka bordet och så stryker jag eftersom, då ser jag ett konkret resultat även om det är stressigt, senast var nog för allt jag skulle hinna med gällande dotterns student.
Men alla är vi olika och tur är det, men mitt bästa tips är att andas, bara förja slappna av och andas en stund
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det är ju tur att vi alla fungerar på olika sätt =)
nouw.com/frökenrödlök
Emmamatildaa,
Du fixar det här, galant. Du är grym, och det vet jag!
www.emmamatildaa.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Tack så mycket =)
nouw.com/frökenrödlök
sofia,
Usch att känna sig stressad är blnad det värsta som finns! Jag tror på dig fina du! Kämpa 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Tack så mycket fina du <3
nouw.com/frökenrödlök