Jag är glad jag tog den då och inte nu!


Det jag nu kommer skriva om är ganska vanligt, för många behöver använda tandställning någon gång för att rätta till sina tänder. Ingen vill väl att tänderna sitter dåligt eller hur man skall uttrycka sig. Vad jag förstått så är det flest unga som har tandställning, tror inte jag sett någon vuxen använda det, men kanske för att tänderna är mer justerbara ju yngre man är och därför passar på medan man är ung.

Jag minns den gången jag fick min tandställning, eller den dagen tandläkaren berättade för mig att jag skulle behöva använda en. Jag gick i åttonde klass och tandläkaren sa att det är bättre att passa på att börja med tandställning i den åldern än på gymnasiet för det var på gymnasiet det var dags att träffa killar och då vill man som tjej inte ha något i munnen som stör. Hehe! Det var rätt gulligt! Jag fick en form av tandställning som man skulle plocka ut när man åt någonting. Jag minns när jag kom tillbaka till skolan efter att jag fick den och alla skrattade åt mig och hade roligt åt mig för att jag inte riktigt kunde säga "S" ordentligt. Men det ordnade sig snabbt.
Det var rätt jobbigt att behöva plocka ur den när jag skulle äta, speciellt när jag var i skolan och hade lunch. Det var liksom både äckligt och pinsamt att ta fram sin lilla burk och lägga tandställningen i.

Jag hade väl den i 1-2 år eller liknande och sen byttes den ut som tur var, då fick jag en liten ståltråd (ca 2cm) fastlimmad på baksidan av övre framtänderna. Jag kände den men det var inget som syntes utåt. Perfekt!
Den lossnade väldigt ofta så jag fick akuttider hos tandläkaren för att limma tillbaka den igen och jag minns en gång jag låg där i tandläkarstolen och skulle få dem fastlimmad igen när tandläkaren tappar den lilla ståltrådsbiten ner i halsen på mig och jag var så rädd för att svälja den så vågade inte andas på hur lång tid som helst. Det var en läskig händelse!

Tänderna rättade till sig som tur var så den togs bort efter ett tag men skulle det behövas igen skulle jag inte vilja ha tandställning igen. Då tror jag det finns så mycket annat man kan göra/använda för att tänderna skall bli bra.


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 507 visningar

Gillar

Kommentarer