Ja, jag skulle ju lämna in bilen då!

Men just nu sitter jag faktiskt hemma och bilen står utanför! Jag skyndade mig hem från jobbet för att lämna in bilen så att dem skulle kunna ha den hela eftermiddagen och laga avgasröret. Jag måste ju ha hem bilen i kväll eftersom jag har så långt till jobbet där det krävs bil (bussarna går men inte så att jag är där kl 6 på morgonen) och på dem lät det som att det skulle ta tid för dem pratade om att vi kunde få lånebil och sådär.
Vi försökte fixa och dona för att kunna lämna in bilen när dem har öppet och hinna med lagningen osv.
Så skyndade mig som sagt dit, går in och nämner att avgasröret skall bytas osv.. då säger dem att mekanikern måste ha lunch (självklart måste han det men i telefonen hade dem sagt att de inte har lunch utan jag skulle komma in med bilen så snart jag kunde efter jag slutat kl 12.00) och att det tar ca en timme att fixa bilen.

Jag funderade på om jag skulle stanna kvar under tiden och få hem bilen direkt eller om Jimmy skulle få ta den när han kommer hem från jobbet ikväll.. men de ville nog inte ha den kvar så länge så dem sa att jag kunde åka iväg igen och återkomma efter deras lunch och så skulle dem laga bilen medan jag var där och väntade. Hahaha!
Varför inte säga det från början? Då hade jag inte behövt ha så bråttom från jobbet, kunnat ätit lunch där och lämnat in bilen vid 13.30 och få den en timme senare..
Så rörigt allt blir nu! Eller näe, egentligen inte men man blir lite sne när de säger olika saker... Nåja. Huvudsaken avgasröret blir bytt så vi sedan kan försöka sälja/byta in den! Det är en bra bil, vi älskar den men har kommit på att det är svårt att få hjälp med lagningar och renoveringar och sådant med den då det är en udda modell. Det blir mycket svårare att få tag på delar och det blir dyrare!
Har insett också att den är något för hög f��r oss så vi hoppas vi kan hitta en lägre och "vanligare" bil som vi kan lämna in på de flesta verkstäder och få hjälp lättare :) UPPDATERING: Halv två åkte jag dit och lämnade in bilen som överenskomet. Det skulle ta en timme. Kvart i tre går jag in men då finns det ingen där. Jag går omkring i butiken och tittar, kunder kommer in som blir hjälpta men ingen talar om för mig hur det går med min bil. Kvart över tre går jag fram till kassan och plingar på personal och frågar då hur det går varpå jag får svaret: Snart klar!
Halv fyra, alltså två timmar senare får jag min bil. Jaaa... en timme extra väntan är väl inte hela världen, kunde vart värre men med tanke på att dem först inte ville att jag skulle lämna bilen 12.30 när jag var där först och Jimmy hämta 16.30 blev jag lite sne. Hade vart så mkt bättre än att stressa från jobbet och mötas av att jag får åka igen, hemma en stund, åker tillbaka, väntar en timme och sen får vänta ytterligare. Nåja. Bilen är klar, hemma och den saftiga fakturan är betald. 5395:- fattigare =/

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 20 visningar

Gillar

Kommentarer