I min lilla lilla värld av blommor!

Hej!

Jag vet inte om jag pratat så mycket om växter och sådant här inne tidigare men jag har börjat intressera mig mer och mer för blommor, växter, fröer. Att så, ta hand om och få skörda sina egna grönsaker, bär och få njuta av vackra blommor. Jag är nöjd med storleken på vår trädgård, lagom för att kunna göra saker men inte för liten eller för stor. Min dröm hade varit att ha ett riktigt växthus så att jag kan gå in och pilla där inne, få plats mer mer grönsaker och annat skoj. Just nu är jag inne på palettblad, så himla roligt att fylla upp mina fönsterbrädor med alla olika sorterna! Men jag vill ju ha mer. Jag vill ha mycket blommor och grönsaker i min trädgård.

Jag har suttit inne på Impecta och kikat på lite olika sorter jag hade kunnat tänka mig att ha här hemma. Så smidigt att kunna beställa sina fröer via internet, speciellt när man bor där jag bor där utbudet inte är så stort. Inne på Impecta finns massa olika sorter - så himla roligt.


Hur ser det ut hemma hos dig? Har du mycket växter? Sår du mycket blommor eller grönsaker? I dagsläget har vi gurka som vi fått väldigt mycket skörd av, vi har tomater som inte vill ta sig, vi har rödlök som är riktigt god, morötter som inte ville i år och lila paprika som är på gång upp. Jag går och kikat på våra växter varje dag, så roligt att se hur allt växter.

Jag har hittat flera sorter jag vill testa till något annat tillfälle och tror faktiskt jag ska beställa härifrån till nästa gång! Det är riktigt trevligt att kika runt på deras hemsida och titta efter deras innehåll, jag lär mig en del, visste exempelvis inte att det fanns sex olika sorter aubergin, så coola sorter!
Jag tycker om blomkål men äter det sällan, jag hittade tre olika sorter jag gärna hade provat, så himla spännande.Jag fastnade för alla fina blommor och krukväxter och hade jag fått välja hade det stått krukor över allt med färgglada blommor i men tror inte Kjell hade uppskattat det - är ju mest han som vattnar utomhus. Haha! Men det ska vara mycket färg, jag älskar det! En av husen där jag bor har hur mycket blommor som helst i sin trädgård och jag gillar att gå förbi där och titta, olika sorter, olika färger och det är så vackert. Hade kunnat tänka mig något sådant med! Jag blir himla glad av färg och då kunna ha trädgården full av vackra blomster i olika färger hade ju gjort mig galet glad, eller hur =)

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer