Hur lyckades du sluta?

Rökning är ett känsligt ämne för många, kanske mest för dem som själva sitter i skiten och inte kan sluta även om de vill. Jag vet, för jag har varit där, många gånger!
Jag minns när jag tog ett bloss första gången. Hade planerat detta med en kompis när vi gick i åttan, hon rökte och jag ville prova.
Vi tog en extra runda i skogen och jag fick ta ett bloss - ett munbloss men ändå.
Jag hade ju länge vart mobbad och tänkte att om jag börjar röka kanske jag blir lite häftigare och lite coolare och får komma med mer i gängen och så. Det där var bara en dum dröm för inte blev jag populärare, bara mer fattig och lungor fulla av skit.

Kom ingenting positivt ur det där första blosset.
Men det är så lätt när man är ung och vill testa, cigg är ändå väldigt lätt att få tag på och väldigt lätt att fastna i. Jag fastnade ju till slut.
Ville sluta många gånger men lyckades inte, hade väl inte full motivation kan jag tänka mig.
Jag försökte genom att ge mig nyårslöften, att jag skulle sluta vid något speciellt datum, månadsskifte, när asken tog slut ect ect. Kunde ju inte sluta helt plötsligt för om jag betalat runt 40-50kr för en ask ville jag inte låta dem pengarna gå till spillo, för nej, istället valde jag att förstöra min kropp ännu mer. Korkat!
Jag hade ett uppehåll på 5 år så trodde jag helt plötsligt att jag skulle klara av att semesterröka under min två veckor långa solsemester på Grekland. Vem försökte jag lura?
När jag väl kom hem övergick det till feströkning och sen trodde man det var fest för att man öppnade en cider och att det då var helt okej att också tända en cigg, eller två, eller en hel ask.. Så var jag fast igen och rökte fler år.

Så kom då tidpunkten då jag hade motivationen, då jag kände att jag var redo och faktiskt klarade av att sluta helt tvärt. Jag tog med mig asken som saknade 5 cigg, gick ut och rökte fyra på raken och sparade den femte. De andra 10 cigaretterna tände jag en efter en och lade i en hög! När alla var tända tände jag även den sparade som jag rökte samtidigt som jag såg ur resten försvann upp i rök. Det var en befriande känsla att se faktiskt. Och jag har bilden på näthinnan fortfarande.

Då slutade jag trots jag precis köpt en ny ask, för jag förstod hur jävla dumt det var att röka upp dem.

Har du slutat röka? Hur lyckades du hålla dig ifrån cigaretterna? Var det längesen?

Själv har jag vart rökfri denna omgången i 5,5år men känner mig jäkligt stark denna gången även om det är lockande att ta ett bloss någongång. Men jag känner mig själv, skulle jag ta ett bloss för att prova blir det en hel cigg nästa gång och till slut en hel ask.


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer

Ulvelotta
Ulvelotta,
Började röka själv när jag var 13 år. Rökte jämt, tom rullade egna. Rökte när jag väntade min som, 23 år gammal. Dumt men det gick inte att sluta. 1/5 2005 slutade jag röka, hade ont i bröstet och fick för mig att det var pga rökningen. Tvingade mig att snusa mint portioner för att inte få abstinens. Och ville gärna feströka, men höll på att spy varje gång jag rökte. Idag snusar jag mini portion lakrits, men saknar fortfarande det sociala med att röka.
nouw.com/ulvelotta
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det blir ju behov av själva rökningen och inte bara skiten som är i - fast jag tycker inte man behöver ha en cigarett för att gå ut och socialisera sig. Jag hakar gärna med ut när folk skall göra för att få den sociala biten även utan cigarett. Det var så jag lyckades avvärja att börja igen förra gången jag lade av - då utsatte jag mig för påfrestningen när andra rökte bredvid mig. Det funkade, var dock inte det som gjorde att jag började igen. Nu kan jag sakna att ta en cigg på morgonen, efter sexet eller när jag är stressad ex.. men får försöka komma på något annat bra istället 😃
nouw.com/frökenrödlök
elinotternas
elinotternas,
Jag rökte i 6/7 år. När jag blev gravid slutade jag tvärt, har alltid tänkt att när jag blir gravid så kommer jag sluta. Det blev min morot och det funkade har nu varit rökfri i ca 1,5 år. Känns jätte bra men har fortfarande suget kvar men gäller bara att stå emot 👊👍
nouw.com/elinotternas
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Suget finns ju allt som oftast men som du säger.. det gäller att stå emot. Man vill sluta när man blir gravid för att skydda barnet och då ska man likväl skydda det även efter det föds.. finns ju tyvärr de som bara håller upp under graviditeten för att sen fortsätta igen och det förstår inte jag.. 1.5 år är bra. Fortsätt kämpa! Du klarar!
nouw.com/frökenrödlök