Hur gör du med mathandlingen numera?

Inlägg i samarbete med sverigesmatkassar.se


Hej Hej!

Nu har vi kommit så långt på detta tragiska panedimi-året och många tänker till och faktiskt drar sitt egna strå till stacken för att inte öka smittspridningen. Hur bra som helst!
Sen är där många som borde tänka om en gång till. Men men!! Så är det!
Ett ställe många måste besöka oavsett pandemi eller inte är mataffären.
För mat måste ju alla ha. Själv har jag satt mig i karantän just nu för att undvika att bli smittad eller föra vidare om nu fallet är så, därför besöker jag inga ställen jag gärna hade velat besöka (panduro för att handla pyssel, något mysigt cafe, eller bibblan för att sitta länge och läsa en trevlig bok) eller inte ens min kära vän Emma. Henne saknar jag, men jag vill inte riskera att bli sjuk inför julen. Träffar bara de jag kommer fira jul med.
Och så självklart mataffären de gånger vi måste handla. Det går inte att undvika för mat måste vi ha som sagt. Fler och fler butiker börjar dock erbjuda att de plockar ihop matkassarna åt dig och levererar till din bil på parkeringen, så slipper du gå in i butiken vilket jag tycker är smart.

Ett annat smart alternativ i dessa tider är att börja med en matkasse från exempelvis Linas Matkasse, Hello Fresh eller Middagsfrid medmera. Inte nog med att du faktiskt får matkassen hemlevererad och slipper gå i mataffären så är påsen färdigplockad och innehåller olika middagar du enkelt kan laga.
Du slipper alltså att själv komma på vad för middag du ska ha och tänka på vilka ingredienser du måste ha med. Allt är färdigt när du får hem det. Medföljer recept så du enkelt kan laga.
Visst hade det vart skönt att någon annan planerade din middagsmeny, någon plockar ihop alla varor och faktiskt levererar hem till dig. Det enda du gör är att laga och njuta!

Jag tycker detta låter hur smidigt och bra som helst. Dessvärre bor jag på ett ställe där de flesta inte levererar ännu, jag har länge velat testa för jag tycker själv det är svårt att komma på rätter.
Jag ska gå igenom hemsidan och kika efter de aktörer som finns på marknaden just nu om någon har börjat leverera hit och sedan övertala Kjell till att testa. Förvisso måste han ändå till affären för att handla till sina föräldrar, men skönt att slippa tänka på till oss. Ja såklart måste mjölken, smöret och brödet inhandlas men du minimerar tiden i butiken iallafall. Alltid något!

Jag blev lika besviken denna gången, för det var inte många som levererade hem till mig.
Jag bor helt enkelt fel haha!
Det var bara en aktör som levererar och de heter GiBoxen men där fanns det dessvärre inte mycket valmöjligheter och därför inget alternativ. Ica och Coop finns där de plockar ihop kassen och så får jag hämta men de fungerar bara på ställen 3-6 mil ifrån mig så inget alternativ.
Men jag hoppas någon av er där ute kan få hem en matkasse och slippa planera maten, planera inköpen, gå till affären och bära hem det =)

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Blondina
Blondina ,

De kör inte ut här med, visst du kan beställa via hemsidan men man får hämta varorna själv. De är lite dåligt om man som du säger är i karantän eller man inte kan ta sig till affären pga andra saker.

nouw.com/blondina
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jo jag vet, men det gäller bara på de butikerna som ligger längst bort från oss. Våra små butiker erbjuder inte det.
nouw.com/frökenrödlök