Helgens roadtrip

Hej Hej <3


Sedan en tid tillbaka hade vi planerat att köra till Hornborgasjön i helgen som var, för att kika på Trandansen. Tanken var att åka med Kjells föräldrar men de ville inte pga corona. Så vi frågade mina föräldrar men de ville inte heller av samma anledning, de ligger i riskzonen så var nog klokt att ta det beslutet. Vi valde att åka ändå! Vi hade förberett picknick dagen innan, klev upp 05.45 och gjorde färdigt kylväskan med allt vi ville ha med oss, vi åt lite frukost och sedan drog vi ca en timme senare.
Mellan 9.30-10.00 någon gång var vi framme och kikade på tranorna. Det är rätt mäktigt att se så många tranor på ett och samma ställe. Vilket oljud de för dock. Vi var där första gången för två år sen och kikade, vet inte hur många tranorna var då men i Lördags var det 13500 stycken. Galet.
Vi åt vår medhavda frukost i form av kaffe och varm choklad samt varsin baguette. Mums. Mat smakar alltid så mycket bättre ute än inne.


Vi satt och pratade länge och väl där uppe på kullen innan vi beslutade oss för att lämna för denna gången. Vi körde emot Falköping och Gudhems klosterruin för att kika. Jag fascineras väldigt av ruiner så var spänd att få se. På informationstavlan stod vad alla rummen hade vart till för så när man gick där inne fantiserade jag om hur det såg ut på den tiden. Hur abbedissans rum hade kunnat se ut, hur deras matsal och sovsalar var och hur klostergårdens trädgård var.
Passade även på att be Kjell fotografera mig där, ett perfekt ställe för sådant.
De har ett museum med gamla prylar från den tiden men vi valde att inte besöka det just pga viruset. Det får vänta till en annan gång, för dit vill jag gärna åka igen.
Jan G
uillou har ju skrivit Arn - Tempelriddaren och berättelsen handlar om blandannat detta kloster. Dock är filmen inte utspelad där, men ändå spännande att få se!


Vi körde en annan väg hem och åkte därför igenom Ulricehamn där vi stannade till vid en stor lekplats vid hamnen. Vi hade ju med oss lite lunch i form av pastasallad som vi avnjöt där innan vi fortsatte färden hemåt.
Någon annanstans, minns inte vart, stannade vi för att handla lite inför kvällens grillning.
Minns inte vad klockan var när vi kom hem, men var inte så sent som tur var.
Roligt att åka iväg ibland =)

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 304 visningar

Gillar

Kommentarer

fighterwomen85
fighterwomen85,
Härlig utflykt 😀☘️. Jag är uppväxt i närheten av de trakterna. Mariestad. Så Hornborgare sjön har jag varit vid några gånger. Kul att få reda på antalet 😃. 13-tusen stycken trano är galet & häftigt 😃.
nouw.com/fighterwomen85
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
De räknar fåglarna varje kväll och på deras hemsida kan man följa hur många det vart varje dag sedan några år tillbaka, intressant att jämföra tycker jag.
nouw.com/frökenrödlök
fighterwomen85
fighterwomen85,
Okej. Kul 🙂👍
nouw.com/fighterwomen85
Kamilla,
Men wao så häftigt att se alla tranorna. Bilden på dem är magisk. Vilken härlig utflykt ni hade.
kamillaskamera.com/
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det hade vi verkligen =)
nouw.com/frökenrödlök
Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Oj så många det var, vilken häftig upplevelse! Jag håller med om att mat smakar så mycket bättre ute 😍
nouw.com/sannaevelyne
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja det är rätt mäktigt när man står där =)
nouw.com/frökenrödlök
amanda,
Vilekn mysig dag ni har haft vad synd att era föreldrar inte kunde följa med <3 ni ser ut att ha haft en jätte mysig dag jallafal 😊
amndiz.se/
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det blir säkert fler tillfällen till att åka med dem.
nouw.com/frökenrödlök
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Jag älskar utfykter
nouw.com/stenhagenbettan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja det är mysigt
nouw.com/frökenrödlök
Elina,
Åh vilken rolig utflykt att åka och titta på tränarna!
detkaosvikallarvardag.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja absolut, dock tyckte jag ruinen var bäst =)
nouw.com/frökenrödlök
Paulina
,
Åhh vad mydigt😍 Kul att ni åkte ändå. Har inte varit där på några år men hade tänkt åka nu i år😊 Ser att dom har kommit 😄 Så kul och mysigt med sådana utflykter.
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, de har nog vart där ett tag, men blir ju bara fler och fler så roligare att kika "i mitten" än i början tycker jag =)
nouw.com/frökenrödlök