Hejdå FAS3

Fick ett brev i fredags från SEKO (facket/a-kassan) som jag inte riktigt hängde med på, anade innehållet men var osäker så jag ringde och kollade precis (glömde av det igår) och det var som jag trodde.
Jag har prövats godkänd på arbetsvillkoret, jag uppfyller alltså kraven som krävs för att få det godkänt. Det innebär att jag slipper FAS3 och blir påanmäld som arbetssökande och har fått 300 nya dagars ersättning.
Så nu kommer jag inte få ersättning från försäkringskassan längre utan dem kommer komma från A-kassan.
Det känns jätteskönt, så slipper jag FAS3. Har hört så hemska historier kring detta och fasade för att hamna däri. Var två månader ungefär men under den tiden hände/händer ingenting för min handledare på AF är på semester.

Jag väntar på att få kallelse till möte med handledaren på AF så jag vet vad som nu skall hända. Jag minns inte riktigt när jag var arbetslös första gången. Jag är så van vid att få ersättning från försäkringskassan så behöver veta lite mer. Dessutom skall vi prata om utbildning. Har hittat en fortsättning eller tillvalskurs eller liknande på utbildningen jag gick förra våren, till Hygientekniker. Jag tror att om jag går denna utbildningen har jag ännu större chans att få ett arbete vilket jag numera behöver.

Fick nu mail av handledaren att jag skall komma till kundservice imorgon eller torsdag så påanmäler hon mig.
Får väl se om vi kan prata om utbildningen också eller om vi skall boka in ett möte för det.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 4 visningar

Gillar

Kommentarer