Har lyx alltid något med pengar att göra?

Jag fick en kommentar på mitt inlägg om min lyxfrukost igår som löd någonting i stil med "Lyxfrukost? Det där är budgetfrukost för min del". Ja, visst! Det kan självklart vara en budget för dig men vad definierar vi med lyx egentligen? Är lyx alltid något som är dyrt och påkostat?
Måste lyx vara något med pengar? Att det är lyxigt att ha en dyr bil, en pool eller dyra kläder och smycken?

För mig är lyx så mycket annat än just pengar. Självklart hade jag sett det som lyx om jag hade haft en pool och jag tycker det är någonting lyxigt om nån annan har det och då utbrister jag gärna något i stil med "Åh, gud vad lyxigt, det vill jag med ha". Men för mig är oftast lyx något helt annat.
I detta fallet var det frukosten jag oftast aldrig äter. När jag väl äter frukost på helgen är det en lyx för mig, kan jag då äta något som jag tycker är riktigt gott (som rödlök) är det ännu mer lyx, för att jag inte gör det så ofta. Det blir en lyxig känsla.

Småbarnsföräldrar kan tycka det är ren och skär lyx att få gå på toaletten ensam, slippa trängas med massa barn!
Det har inget med kostnad att göra men kan uppfattas som lyx ändå, lyx i vardagen så att säga.

Jag kan också tycka det är lyxigt att ha fina vänner i sitt liv, inte alla som har det! Eller en familj som bryr sig om en! Osv. Listan kan göras lång! Vi definierar ordet lyx på olika vis och jag är nu nyfiken på hur Just DU tolkar lyx? Vad är lyxigt för dig?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 9 visningar

Gillar

Kommentarer