Här kommer svaren ni ville ha!

Natalia - http://nattis98.bloggplatsen.se/

1. Om du inte skulle hålla på med dina tavlor? Vad tror du att du då skulle göra?
Svårt att veta exakt vad men jag vet att det skulle vara nånting inom pyssel i alla fall, men det var kanske det du menade. Jag gillar ju att testa massa olika saker, jag fastnar för olika saker i perioder. Har testat scrapbooking, pärlplattor, smyckestillverkning, decoupage, målning, träsaker osv. Men tavlorna är det jag fastnat för längst.

2. Har du någonsin funderat på att lägga av med bloggandet?
Oja, många gånger! Speciellt när jag var i dålig fas och tog åt mig allt som skrevs till mig. Nu skrattar jag åt anonyma elaka kommentarer (peppar peppar, väldigt sällan dock) och låter bara rinna förbi, fäster liksom inte längre och med tanke på att jag träffat så fina människor tack vare bloggen och jag kan nå ut med mina åsikter och konstverk så skulle det vara svårt, i dagsläget att sluta med bloggen.

3. Om du visste att du bara hade 24h kvar att leva, vad skulle du då göra under dessa timmar?
Den här frågan har jag funderat på länge! Fruktansvärt om man skulle hamna i sådan situation att man vet att man dör om 24 timmar. Det finns liksom inte så mycket man kan göra, som man kan hinna med att göra! Jag hade väl ringt till de jag hade velat säga nånting till. Familj, vänner och sådär! Sen hade jag nog faktiskt tagit livet av mig själv på något sätt. För att gå och vänta och se tiden ticka ner och veta att om 23 timmar, om 15 timmar, om 7 timmar, om 30 minuter. Nej, fy satan! Då hade jag gjort lidandet kort!

4. Vad ville du bli när du var barn? :) Alltså vad ville du arbeta med :)
Jag ville gå i pappas fotspår och bli skorstensfejare, men då var jag riktigt liten! Sen upptäckte jag min rädsla för höjder och då kom jag in på det här med barn! Ville jobba med barn på något vis, alltid älskat barn! Men samtidigt har det här med städandet också legat och grott bak i huvudet. Jag började jobba som städare 1999 och sedan dess har det väl i alla fall legat kanske nära till hands om man säger så.


Malin Lindgren – http://malinviola.blogg.se

1. Vilka bloggar läser du?
Jag läser väldigt många bloggar och alla finns på bloglovinlistan. Men ett exempel på bloggar: www.idatallhed.se, http://carolinaohlund.se/, www.oslofru.com, www.lorissalovebomb.se, www.nattis98.bloggplatsen.se , http://diytime.blogg.se, www.motettplus.blogg.se och många många fler.

2. Vad tycker du en bra blogg ska ha just för att den ska vara bra?
Intressanta inlägg om sådant som berör mig. Är inte helt intresserad av mode, fotografering och hästar så innehåller bloggarna bara det så drar jag. Bloggar där jag kan känna igen mig är bäst. Sen tycker jag designen och språket är väldigt viktigt också. Att man uppdaterar ofta men inte var 5:e minut hela tiden. Ibland lite längre inlägg och ibland lite kortare, gärna med mycket bilder.


3. Drömresemål?
Agadir i Marocko och Venedig i Italien, vill åka gondol.

4. Om du vann 1 miljon, hur skulle du spendera pengarna? Du får inte spara.
Jag besvarar denna frågan i ett eget inlägg senare.

5. 3 bästa och sämsta egenskaper hos dig?
Sämsta: Gnällig, hakar upp mig för småsaker, envis
Bästa: Lätt för att skratta, generös, vill alla väl (på mitt sätt)


Frugan - http://motettplus.blogg.se/

Om ingenting vore omöjligt, om du visste med all säkerhet att du skulle lyckas med allt du drömde om, ingenting kunde gå fel, skulle ditt liv ha sett annorlunda ut idag då tror du, om du visste det när du var yngre? :) Eller om du fick reda på det nu, skulle du ändra nåt i ditt lIv just nu? :)
Ja, mitt liv skulle ha sett lite annorlunda ut, för då hade jag vågat ta steget att tacka ja till platsen som jag blev erbjuden på Helsjöns Folkhögskola. Fast livet hade väl inte förändrats radikalt, mer att jag hade haft andra vänner/mer vänner och en annan utbildning i bagaget.
Om jag hade vågat säga ifrån som yngre så hade mitt liv sett ut på annat sätt. Då hade jag kunnat bevisa att det inte är någon idè att mobba mig och trycka ner mig i skorna, eftersom jag vågar säga ifrån. Då hade min skolgång kanske vart lite lättare att genomlida, lite lättare att klara av.

Och om jag hade kunnat veta med säkerhet idag, att det jag tar på mig inte kan gå fel, att allt skulle fungera, jag skulle få må bra, allt skulle klaffa med varenda liten pinal, så hade jag valt att gå ett år på estetisk inriktning på folkhögskola. Gärna även bott där, om jag inte vart för feg och om jag hade klarat av att bo ifrån Jimmy 1 år.


Elin – http://elin-mylife.bloggplatsen.se
1. Varför började du blogga?
Varför kommer jag inte ihåg, men antagligen för att få skriva av mig och att någon kunde läsa det jag skrev, sen blev det som en match; att få många läsare och folk som tyckte om mig. Jag tror att den röda tråden genom mitt bloggande har vart att få bekräftelse på att jag faktiskt duger som jag är, att jag är värd precis lika mycket som alla andra är. Genom bloggen har mitt självförtroende växt och jag har lärt mig att inte ta åt mig av mycket! Det har stärkt mig som människa så jag tror att anledningen till att jag i alla fall fortsätter är för att jag trivs med det!

2. Favoritminne?
Favoritminne sedan barnsben är nog alla skolavslutningarna från skolan, då vi först gick hem och åt prinsesstårta och sen åkte till Liseberg hela familjen – varje år!
Alla husvagnssemestrarna med familjen är också fina minnen.
Som äldre är det nog midsommarafton 2013 då Jimmy gick ner på knä. Finare bild kan nog inte etsas fast i minnet på mig (så länge jag är utan barn förståss ;)

3. Hur stor vill du att din blogg ska bli?
Egentligen är jag rätt nöjd med storleken nu, men jag hade inte sagt nej till några hundra fler läsare faktiskt. Dock hade jag inte velat vara så stor som Kissie, Blondinbella och fan å hans moster. Stor men lagom liksom! Så man inte försvinner sig bort i kändisskapet.

4. Är det något du ser fram emot?
Just nu är det julmarknaden i helgen jag ser fram emot, tillsammans med syster! (och mamma som står tillsammans med annan vän) Samt slutet av November då en av mina bästa vänner kommer hit för tjejmys och så skall vi stå på marknad hon och jag.
Måste säga att jag ser fram emot att få börja jobba i Grimslöv samt julafton då vi skall fira den här hemma i lägenheten!


Linda – http://www.mammatillmajkenocharvid.blogg.se

1: hur ser ditt drömbröllop ut?
Jag besvarar den i eget inlägg senare.2: vad e Jimmys 3 bästa egenskaper
Även om jag stör mig på det så måste jag säga att han gärna vill ha saker att göra, han är ingen soffpotatis, han är awesome på instrument och sånger och amazing in da bed. HAHA!

3: din drömresa?
Marocko (Agadir) och Italien (Venedig)

4: om du vann 1 miljon kr, skulle du ta en heldag på Ullared eller bjuda dina vänner & familj på en lyxmiddag
Om jag hade haft turen att vinna 1 miljon kronor hade jag kunnat göra både ock, flera gånger om! Så jag hade valt båda.

5: går du i barn tankar?
Jajjemen! Det gör vi båda ;)

6: nämn dina 3 sämsta egenskaper
Gnällig, hakar upp mig för småsaker, envis

7: din favorit dessert
Frödinge Swartsvaldtårta

8: ditt favorit ställe
Någonstans vid havet/vatten

9: din favorit figur bland Astrid Lindgrens figurer.
Jag är riktigt förtjust i Saltkråkan och då jag gillar Skr��llan mycket hade jag velat säga henne, men jag får nog ta och välja Tjorven faktiskt då jag känner igen mig så mycket i henne.

10: hur länge har du bloggat nu & varför började du med detta?
Jag har bloggat på denna bloggen i 7.5år och jag började nog för att få skriva av mig och visa folk att jag finns, att få bekräftelse på att det jag gör är av betydelse, att jag är värd att finnas som människa. Efter flera år av utfrysning och mobbning vill man ha bekräftelse på att man finns på ett positivt sätt. När jag upptäckte att folk började kommentera det jag skrev så började jag förstå hur viktig jag är, och inte bara inom bloggvärlden.

11: hur träffade du Jimmy?
Via en chattsida först, där skrev han att han satt och spelade musik och då jag är svag för musicerande killar så drogs jag till honom och bad honom spela en speciell låt.
Sen började vi prata om hans jobb (dåvarande förskollärare), att det måste vara jobbigt att vara manlig förskollärare med tanke på de dåliga ryktet dem har och sen pratade vi om hur mycket vi ogillade moderaterna. På den vägen är det.

12: om du fick träffa vem du ville, levande eller död, vem skulle de vara då? ♡
Eftersom jag inte har träffat varken min mormor eller morfar hade jag gärna fått träffa dem. Fråga hur mamma var som liten, fått lite minnen från hennes tid liksom. Sen hade jag nog velat träffa farfar igen och frågat honom om varför han behandlade min mamma som han gjorde.


Luvcats – http://luvcatz.bloggplatsen.se

1. Hur länge har du bloggat o vad fick dig att börja blogga?
Jag har bloggat på denna bloggen i 7.5år och jag började nog för att få skriva av mig och visa folk att jag finns, att få bekräftelse på att det jag gör är av betydelse, att jag är värd att finnas som människa. Efter flera år av utfrysning och mobbning vill man ha bekräftelse på att man finns på ett positivt sätt. När jag upptäckte att folk började kommentera det jag skrev så började jag förstå hur viktig jag är, och inte bara inom bloggvärlden.


2. Favorit årstid?
Vår och höst. Färgskiftningarna, lagom värme/kyla, längtan till sommar och jul.

3 . Favoritfärg :)
Lila


Moas oplanerade (gravid) blogg – http://oplanerat.vimedbarn.se
1. Om du skulle haft en superhjältekraft, vad skulle det vara då?
Jag hade velat vara osynlig, eftersom jag är så nyfiken av mig hade jag velat vara i samma rum som andra och höra vad de pratar om. Mest hade jag velat vara osynlig för att kunna se vad som händer hos A och vad de planerar och få reda på varför det blev som det blev med E och alla andra idioterna!

2. Vilken högtid gillar du mest och vilken gillar du minst?
Måste säga julen. Man ger bort gåvor och man får (om man har tur), man äter god mat, man är samlad med familjen, man får leka paketleken, man skrattar som fan och det är mysigt med rött, vitt och grönt, glitter och dofterna.
Minst påsken och halloween för den förstår jag inte ens varför vi har.. Påsken är samma sak som med jul, samma mat och man skall ta upp kycklingar och grejer men lika fort igen skall allt bort, lönlöst. Halloween då? Varför klä ut sig och skrämma folk?

3. Om du hade varit en färg, vilken färg hade du då varit?
Jag hade vart svart, smal och smärt.

4 .Vilken skulle vara din drömkonsert att gå på?
Det skulle vara en konsert jag själv skulle anordat. Artister som skulle fått uppträda skulle vara Afzelius (just för att jag hade velat höra honom live), Lisa Nyberg (då jag skulle vilja träffa henne, hennes röst är amazing), Wahlströms och Scotts (för att de är de bästa dansbanden).
Inträdet skulle liggar på 300:- och vi skulle hålla på hela kvällen. Mellan artisterna skulle de som anmält sig få spela nån låt, lite pausmusik. Jimmy hade fått vara med, Jimmys brorsson och syster om de hade velat och lite sådär. På området skulle det säljas diverse mat och dricka (inte mycket alkohol då detta skulle vara familjebaserat) och lite chokladlotterier! Innan allt skulle dra igång skulle jag få sitta och äta god middag tillsammans med artisterna.
Alla pengar som skulle inkomma under kvällen skulle gå oavkortat till Giving Peoples arbete. Frimärke, administratörskostnader, kläder, mat och massa presentkort till familjer som är i behov.

5. Om du skulle leva i en tvserie, vilken skulle det vara?
Jag älskar Skilda Världar så hade nog valt det. Hade velat vara en syster i familjen Toivonen eller hos Nora och Lukas. Eller kanske lite så som Frida, egen familj, men med central roll, vara med mycket, få vara kreativ, få vara en tjej som många killar tycker om, är uppskattad och älskad bland tjejkompisar, och sen få träffa drömprinsen, starta eget och få barn!

6. Hade du helst velat vara med i paradise hotel eller i robinson?
Måste jag välja? Haha! Det är liksom Pest eller kolera. Men måste jag, så tar jag Paradise Hotel, där hade jag kunnat vara med och sola, bada och äta gott, träffa folk och ha det nice. Inte spela spelet, inte ligga med nån, inte göra bort mig, åker jag ut efter första ceremonin så gör jag.. Men där hade jag i alla fall bott torrt och fått mat, i Robinson måste man vara hungrig, det hatar jag att vara.

Ett stort tack till alla er flitiga frågeskrivare! Vart roligt att besvara era frågor :) På bilden ser ni också frågan jag tyckte var roligast/kreativast och vem som tackas genom att få en tavla från Mizcas Tavel-design!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 3 visningar

Gillar

Kommentarer