Har du körkort?

Inlägg i samarbete med Trafiko.se

Hej Hej <3

Är körkort något högprioriterat i ditt liv?

Någonting du har eller vill ha?

Jag var ganska målmedveten att skaffa körkort när jag var yngre, jag hade sparat sedan yngre tack vare att mamma och pappa hade startat ett konto till mig för körkortspengar. Jag fick födelsedagspengar, julklappspengar med mera som flyttade dit så hade en bas när det väl var dags.

Jag minns det som igår när jag valde att gå in på körskolan och skriva in mig. Det var den 20 Augusti 2003, efter att min skoldag var slut. Passade på innan jag åkte hem och firade syrrans födelsedag. Jag hade valt den billigaste skolan (och det ångrade jag ganska snabbt) och bestämt mig för att köra teorin först och sedan körningen. Jag pluggade på, både hemma och på skolan men hade svårigheter och dessvärre fanns aldrig någon lärare på plats för att hjälpa mig. Det gick dock bra på mina prov och när jag hade klarat alla proven med bra resultat bokade vi in uppskrivning, som dessvärre inte alls gick bra. Jag fick 38 och kuggade. Efter det bytte jag skola och gick om teorin, men körde samtidigt. Och när jag väl skrev upp igen fick jag 57 poäng. Det var enorm skillnad! Och körkortet hade jag i min hand 7 Juli 2004.

Numera gäller det ju att den man övningskör går en handledarkurs inför övningskörning. När jag tog mitt körkort fanns det inget krav på det vilket jag kan tycka är skönt. Men samtidigt förstår jag varför det numera krävs. På Trafiko kan du boka handledarkurs online. Inför privat övningskörning krävs det som sagt att man går en handledarkurs på 3 timmar. Efter genomförandet gäller det i 5 år.

Jag tänkte berätta lite vad som kan ingå i en sådan kurs hos Trafiko.

Introduktion med trafiksäkerhetens historia och nollvision. Krav på handledare och elev, samt regler vi övningskörning, obligatoriska moment i utbildningen.
Förberedelse innan övningskörning, grundläggande körövningar och olika trafiksituationer, avsökning och berättande körning.
Miljö och trafiksäkerhet, sparsam körning, riskfaktorer i trafiken och olycksdrabbade trafiksituationer med mera.

Jag övningskörde med min mamma och pappa och tyckte att det gick bra, nervöst men roligt samtidigt. När jag väl fick mitt körkort blev jag sjukt glad, men det tog lång tid innan jag vågade köra ensam första gången. Haha. Jag tycker att körkortet har hjälpt mig mycket vid jobbsök, när jag har jobbat och det underlättar för att ta mig från en plats till en annan. Jag har bott på ett par ställen där kollektivtrafiken inte riktigt vart så bra och då har mitt körkort och bil hjälpt mig enormt.
Jag ångrar inte alls att jag tog kortet.

På Trafiko kan man köpa ett teoripaket (av
Svea Trafikutbildning) som innehåller körkortsboken för året, körkortsfrågor online, teorilektioner online och klara-provet-garanti och det kostar 699:-

Något jag tycker är helt okej =)Man blir ju inte alltid så snygg på körkort och pass, men tur man inte behöver glo på det så mycket :D

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Madeleine,
Fyllde 18 i mars. fick barn i maj och hade körkortet i oktober.. Rätt bra jobbat alltså 😊
www.nouw.com/madelena
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Michelle ,
Jag vill ha körkort men eftersom man inte har jobb o så sen tar jag mig överallt ändå . 💕 men nån gång i framtiden blir det
michellefrandell.blogg.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, om man inte riktigt har behovet är det ju ingen stress...
nouw.com/frökenrödlök