Har du köpt en begagnad mobil någon gång?

Inlägget är i samarbete med RePhone.se

Hej Hej <3

Är du ute efter en ny mobil? Vill du ha en bra telefon som inte kostar så mycket?
När jag är trött på min telefon eller om den skulle pajja tänker jag alltid på att köpa nya produkter. Jag tar alltid abonnemang och tycker det har fungerat smidigt genom alla år, och eftersom jag upplever att mobilerna inte lever lika länge som de gjorde förr och för att jag tröttnar ganska fort funkar abonnemang fint för mig. Min allra första mobiltelefonen var en motorola, jag var 15 år gammal och den köptes begagnad via privatperson i en annons i Hallands Nyheter om jag inte minns helt fel.

Har du köpt begagnade mobiltelefoner någon gång? Nu syftar jag inte på privatpersoner som säljer av sina gamla, utan från företag som fabrikåterställer telefonerna innan de skickas ut till ny kund. Det har jag gjort. Jag gjorde det via min operatör för några år sen, jag fick en helt ny telefon, för ja den blir ju som ny när den fabriksåterställs, kontrolleras och uppdateras. Den kostade mindre än de andra men jag märkte ingen skillnad, förutom att jag då inte fick med någon laddare, konstigt nog.

RePhone kan man köpa mobiltelefoner som en gång tidigare vart använd, men som efter deras kontroller är som nya. En klimatsmart grej att göra när du vill köpa en ny telefon nästa gång. Dessutom snäll mot plånboken.
När de får in en telefon de ska lägga ut för försäljning kontrollerar de följande saker innan den säljs vidare: Ingången för laddare, samtalstest, knappfunktionerna, mikrofonen, hörlurar&högtalare, kameror fram och bak, LCD-display, touch screen, batterihälsan, eventuella moderkortsskador, WIFI, bluetooth, att den ej är operatörslåst och att find my iphone är frånkopplat. De är alltså väldigt noggranna. Telefonerna läggs i olika "fack" utifrån skicket och de har tre olika "fack".

Nyskick
: Telefonen är i princip ny och är bra för de som vill ha en telefon där känslan är att den är som ny direkt från fabrik, det finns inga sprickor eller repor och batteriet är intakt med minst 90% kapacitet.
Utmärkt skick
: En telefon med mycket hög standard, en telefon där man i princip inte med blotta ögat kan se att den är använd. Kan eventuellt finnas minimala tecken på att den är använd, någon liten repa på baksidan men inga sprickor och en batterikapacitet på minst 85%
Bra skick
: Mobilen är vid gott mod men det går att se att den är använd sedan tidigare, en perfekt telefon för barn som vill ha sin första telefon. Det kan förekomma repor men inga sprickor och batteriet har en kapacitet på minst 80%

Jag har suttit och kikat på lite olika modeller av telefoner på deras hemsida, och jag är så sugen på att köpa en ny nu! Haha. Blir jag alltid. Jag vet inte riktigt när min går ut men jag har nog inte ens haft telefonen ett år, är det ens ett halvår..? Jag minns inte. Men är sugen på en iPhone nästa gång!


Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

K,
Köpt har jag aldrig gjort däremot sålt gamla som bara blir liggande hemma i lådan annars
kamillaskamera.com/
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
trettiofyran
trettiofyran,
Japp gjort så senaste 2 mobilköpen och köpt en böttre begagnad kontant och stoppat i billigare mobilabonnemang och sparat 1000-tals kronor istället för o va bunden till en viss operatör i typ 24 månader..
nouw.com/trettiofyran
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Madde,
Jag har alltid köpt nya, men använder den tills den går sönder. Förstår inte varför man ska köpa ny då man har någon som fungerar 😊 Men det är jag
www.nouw.com/madelena
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, vi alla borde egentligen göra så =)
nouw.com/frökenrödlök
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
ja då jag har köpt en mobil begagnat men dock föreslår jag att köpa den helt ny =)
nouw.com/2barnsmammaochfru
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ett köp där blir som ny.
nouw.com/frökenrödlök
Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Det här har jag aldrig hört om men vilken bra idé! Hur smart är inte detta?! Ska in och kika direkt!
nouw.com/sannaevelyne
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det är hur bra som helst =)
nouw.com/frökenrödlök
Paulina,
bara köpt nya på abonemang men detta var ju en jättebra grej 😄 Bra att dom kan användas så länge dom fungerar.
paulinageidenmark.devote.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Marie,
Man kan ju komma över riktigt bra begaagnde grejer faktiskt
sweetwords.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det kan man absolut göra =)
nouw.com/frökenrödlök
Michelle ,
Det blir nog en ny tele om nått år och då är tanken o uppdatera telefonen o sälja den gamla 😊
michellefrandell.blogg.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det är smart =)'
nouw.com/frökenrödlök