Har du försäkring på din bil?


När man köper en bil tillkommer alltid massa kostnader förutom själva köpet och det är sådant man per automatik tänker på när man köper en bil - jag måste ha en försäkring. Men man vet inte vad som är bra egentligen. Bästa enligt Svedea är ju alltid en helförsäkring för den tänker ju allt i princip men eftersom många tänker på hur gammal bilen är och hur ens ekonomi är vänder man och vrider på tankarna om man skall nöja sig med en halvförsäkring eller kanske bara trafikförsäkring.

Jag har haft bil ett tag då min pappa var så snäll och gav sin gamla bil till mig. Jag lånade den ändå så till slut gav han mig den! Dock stod han kvar på den så jag har betalt skatt och försäkring till honom men från 1 Maj står den nu på mig istället och jag har således skaffat mig en försäkring. Jag ville först bara ha trafikförsäkring eftersom bilen är så pass gammal men efter massa diskussioner med Kjell kom jag fram till att det får bli en helförsäkring trots åldern på bilen. Även om jag kanske kör bra så finns det andra i trafiken som kan orsaka olyckor och alla vet att man inte alltid hinner reagera när det springer ut ett djur mitt på vägen och då känner jag att en helförsäkring passar mig bäst!

På ett sätt känns det ju som en väldigt tråkigt utgift OM det skulle vara så att ingenting händer, men så är det ju med vilken försäkring som helst men man vet ju aldrig när olyckan kan vara framme och i trafiken kan allt hända och då är det viktigt att man tänkt sig för. En trafikförsäkring är ju obligatorisk när man äger en bil så det är det minsta du måste skaffa om du köper en bil.

Jag har haft flera bilar tidigare tillsammans med ex men det har vart deras bilar och har alltså stått på dom, så denna bilen är för första gången min, bara min! En magisk känsla även om jag sett den som min i i typ 3 år nu. Men det är skillnad när den faktiskt står skriven på sig själv.

Jag har haft in den på verkstad två ggr sedan jag fick den och har betalt det själv, jag har alltid betalat försäkring och skatt och jag har besiktat den - bara det att den har stått på pappa som sagt. Nu känner jag mig vuxen som faktiskt ÄGER min egna bil! Haha!

Oavsett hur gammal min bil är så kommer jag troligtvis inte ha råd med en ny (begagnad) bil om olyckan väl är framme så då resonerade jag som så att jag hellre betalar lite mer per månad för att ha tryggheten om/när det väl behövs.

Ja, priset kan ju vara stor skillnad på hel, halv och trafik och det finns ju en anledning till det - jag vill som sagt ha den mesta tryggheten så då betalar jag lite mer även om jag gärna hade haft över de pengarna varje vecka.

En helförsäkring hos Svedea täcker:

• Trafikskada • Allrisk • Brand • Glas • Maskin och elektronik • Rättsskydd • Stöld • Vägassistans • Vagnskada •

Har du bil? Vilken försäkring har du?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Bil utan försäkring är dåraktigt. Vi har förmånen att köra nya bilar och då ingår försäkringar till stor del
nouw.com/stenhagenbettan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det är ju jättebra att det gör det, så slipper man tänka, fundera och välja!
nouw.com/frökenrödlök
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Jag har inte ens körkort än, men sa faktiskt till mamma häromdagen att jag börjar bli redo för att ta tag i det och frågade om vi kan övningsköra tillsammans.
nouw.com/annaskarblom
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Åh vad roligt - det är ju en frihetskänsla med körkort men har man inte behovet skall man ju inte ta det bara för att - kostar ju en hel del =)
nouw.com/frökenrödlök
evelinnkarlsson
evelinnkarlsson,
Min familj och har bil och jag tror vi har Svedea, men min pappa är expert på att leta runt bland försäkringbolag titt som tätt 😊
nouw.com/evelinnkarlsson
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det är ju jättebra att göra det, så får man den bästa helt enkelt =)
nouw.com/frökenrödlök
Viktor Högnäs,
Tyvärr ingen bil! Men då behöver jag inte heller tänka så värst mycket på försäkringar och sådant kring det, det är lite bekvämt! 😃
www.nouw.com/viktorhognas
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det har du rätt i =) Och så kan du lägga pengarna på något annat istället =)
nouw.com/frökenrödlök
Charlotte,
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
MissJohansson
MissJohansson,
Vi har en saab och en försäkring, hel, tror jag, haha! Det är min man som har hand om bilen faktiskt. Bra inlägg!
nouw.com/missjohansson
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Hehe! Det är lättast så, det har det alltid vart i mina tidigare förhållanden, men nu jäääädrar är det jag 😉
nouw.com/frökenrödlök
patricia,
Jag har ingen bil förtillfället 😊
www.trisiaa.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Inte alltid man behöver det =)
nouw.com/frökenrödlök