Gott nytt år och god fortsättning på 2020.

Tjenixen!

Hur blev er nyårsafton? Blev det som förväntat? Åt ni någonting gott?
Mitt firande blev helt i min smak. Vi hade en lugn och härlig avslutning på året tillsammans med goda vänner. I förväg hade vi bestämt en trerättersmeny där värdparet gjorde varmrätt samt stod för snacks och godis och Kjell och jag fixade förrätt samt efterrätt. Vi firade tillsammans med @photoemmz och hennes familj <3

Meny

Förrätt: Charktallrik med lite ost + ostsnacks, vindruvor, ölkorv, italiensk salami och prosciutto

Varmrätt: Smördegsinbakad fläskfilè med goda fyllningar (minns tyvärr inte vad som var i), hasselbackspotatis, sallad och tre olika såser

Efterrätt: Banoffie i glas (mixade digestivekex i botten, sen dulche de leche, banan och grädde. Toppade med några bananer och riven choklad


När man är med Emma blir det oftast mycket skratt och diskussioner. Vi pratar om allt möjligt och det var inget undantag igår. Dessutom lekte vi en hel del med Vincent innan han skulle gå och sova. Vi spelade två olika spel varav jag och Emma vann ena och jag kom sist på andra (där Emma vann). Vi spelade Alias där vi spelade tjejerna mot killarna (sååå roligt spel) och sen Yatzy.
Till spelandet ställde värdparet fram ostbågar, chips, salta pinnar och en skål med lösgodis. Jag åt lite ostbågar, några pinnar samt bitar godis men jag kunde inte få i mig mer, jag var sååååååå sjukt mätt efter all den goda maten!!


Strax innan tolvslaget klädde vi på oss och gick ut. Kjell öppnade Magnum-flaskan och hällde upp till oss allihop. Här kör vi alkoholfritt för hela slanten eftersom det är så mycket godare och man mår så mycket bättre dagen efter ;) Vi inväntade sekunderna och önskade varandra gott nytt år, jag myste med Kjell ute i kylan och lyssnade på alla raketer. Det var ingen i deras grannskap som körde upp några raketer så kunde inte se några på nära håll, träden var i vägen för att se de som sköts upp nere i byn. Till nästa år hoppas jag det förbjuds helt av privatpersoner och att kommunerna istället får vara ansvariga för uppskjutning av raketer på torgen eller liknande. Så får man ta sig dit helt enkelt om man vill se. Det hade jag absolut kunnat göra. För då skjuts det upp endast vid inringningen av det nya året och det sköts av personer som verkligen kan det. Mindre skador och mindre djur som råkar illa ut.


Vi var kvar ungefär en timme till efter att 2020 startats och då knäppte jag lite roliga bilder med Emma, Kjell och Vincent med hjälp av snapchat och instagramfilter. Jag älskar sådana filter! Haha.
Det har vart en jättemysig afton och jag är så nöjd med vårt firande.
Sov länge idag och vaknade strax efter 12 i förmiddags, så dagen har vart riktigt kort. Jag har kikat Wallander-filmer, pärlat samt pluggat!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 371 visningar

Gillar

Kommentarer

Silverblomma,
Mysigt det verkade..hoppas du får en god fortsättning på det nya åre..
www.nouw.com/silverblomma
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Marie,
Ojoj så gott det lät och så trevligt ni verkar ha haft, fina vänner samlade tillsammans
sweetwords.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
keereweer
keereweer,
Åh vad kul! Vi åt också smördegsinbakad fläskfilé, det är tradition hos oss! God fortsättning på er!
nouw.com/keereweer
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det var riktigt gott =)
nouw.com/frökenrödlök
Ida Tallhed
,
Mste ju bara få tipsa er om ett superroligt spel som heter "lika par leka bäst".. Det är oerhört kul att spela tillsammans med andra par när man har middagar ihop typ. Mycket skratt och faktiskt även frågor som låter en lära känna sin partner och sina vänner man spelar mot på nya vis 😊 Frågor som leder till både skratt, konversationer, förvåning, igenkänning, spänning, tankar, knas m.m..

Man spelar det i par.
En av personerna i Par1 drar ett kort ur högen, läser högt det som står på kortet (kan vara en fråga som rör "uppläsarens" åsikter, drömmar, egenskaper etc. eller en fråga som riktar sig till båda parter i paret. Till exempel om första dejten, vem som gör vad, var dom senast hade sex eller vad som helst. ekonomi, relationer, mål, drömmar etc.) Den personen ur par1 som inte läste upp kortet ska skriva ner sitt svar på en lapp och efter det så säger "uppläsaren" sitt svar, följt av att personen som skrev ner sitt svar läser upp det. Om både parter i par1 har samma svar så får man gå fram med sin gubbe på spelplanen. Sedan går det till Par2 som gör samma sak. Och när det är par1 på tur igen så byter man så den andra läser kortet och den som läste förra gången istället skriver ner svaret. Svårt att förklara så man ska förstå hur kul det är.. haha... Men det är väldigt kul och passar par som just träffats lika väl som dom som varit ett par länge.

FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Vet vilket du menar, jag har haft det =)
nouw.com/frökenrödlök
asemartensson
asemartensson,
Vad roligt ni värkarha ha haft de:)
nouw.com/asemartensson
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Michelle ,
Va myssigt o härligt ni verkar haft tillsammans 😊 jag hade en myssig uppersittarkväll med mig själv och hunden 💕🐶
michellefrandell.blogg.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det låter också mysigt
nouw.com/frökenrödlök
fibrolivet
fibrolivet,
Så fin du var...där du står med Kjell. Verkar ha varit en perfekt nyår, ett firande helt i min smak och när det gäller fyrverkerierna så uttrycker du precis min åsikt också.
nouw.com/fibrolivet
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det var hur bra som helst =) Ja, vi får hoppas att det kanske kan bli så i framtiden.
nouw.com/frökenrödlök
Kamillas ,
Vilket härligt firande ni hade 🥂Härliga bilder 😊
kamillaskamera.com/
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja det hade vi verkligen
nouw.com/frökenrödlök
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Låter som en bra nyår ni hade =).. härliga och mysiga bilder =)
nouw.com/2barnsmammaochfru
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja vi hade jättebra!
nouw.com/frökenrödlök
tessbjork
tessbjork,
Låter som ni haft en bra kväll, och allt såg väldigt gott ut. Håller med dig om raketerna, de borde inte skjutas av privatpersoner.
nouw.com/tessbjork
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, eller hur! Men sinom tid kanske det blir så med tanke på att de redan blivit så bra regelmässigt.
nouw.com/frökenrödlök