Frågor och svar om min barndom!

Jag är inte med i den stora bloggutmaningen men jag har lånat lite frågor från Liie ändå. Det är alltid roligt att svara på frågor och så blir det ett trevligt inlägg :D Vad vad populärt när du var liten?
Barbiedockor, My Little Pony, Pogs blandannat!

Hur var du som barn? Egentligen var jag väl som alla andra med ett undantag - jag var aldrig som alla andra!
Man är ju alltid unik på sitt egna lilla sätt. Jag var rätt klumpig (är iofs fortfarande), utstött, jag brydde mig inte riktigt om vad mamma och pappa sa utan gjorde precis som jag själv ville, jag var emellanåt som Emil i Lönneberga men utan snickeboa. Jag älskade pengar och tyckte det var roligt att sälja saker (fortfarande lika facinerad) så kreativiteten fanns redan då när jag ritade teckningar, klippte och klistrade små lotter och knackade dörr i grannskapet och sålde dessa med hemgjorda marakkas (av ölburk, tejp och makaroner) som vinst. Jag var rätt busig, försvann väldigt ofta, både hemma och i affär.
Fastnade också lite här och var.
Var det något du gillade som barn som räknades "höra till det andra könet"?
Eftersom jag aldrig fick vara med flickorna när de lekte häst i skogen (jag visste ju inte hur man gjorde) så släppte grabbarna in mig i sina lekar som mest bestod av King och Fotboll - så jag svara väl det då :D
Om du fick chansen att gå tillbaka till att vara barn igen, skulle du ta den?
Absolut, om det bara vore för en kortare period. Då hade jag försökt göra saker och ting lite annorlunda. Jag skulle nog ha sagt ifrån mer när folk var dumma mot mig, så jag skulle kunna se tillbaka på min tid i skolan med lite ljusare blick. Tipsa om en lek du lekte som du tycker barn idag borde testa på också
Jag älskade att spela King - men jag tror ju att barnen idag också gör det om man tänker på hur marken ser ut på deras skolgårdar. Man var riktigt snabb ut efter lektionen för att få en bra plats, antingen som Kung, Drottning, Kneckt eller Bonde (om jag minns helt rätt) annars så långt fram i kön som möjligt.
Jag minns alla stunder med Pogsen också. Varje rast som vi smusslade med oss musmattan till datorn ut och spelade med. Varje gång som läraren sa åt oss att gå ut på rasten och inte sitta i korridoren. Alla gånger jag vann storslam.
Hiss & Diss - Händelser från barndomen
Diss -
när jag som 11åring (tror jag det var) kom med i kyrkokören för att jag tyckte det var roligt att sjunga och för att lära mig, fick utskällning av körfröken inför hela gruppen för att jag inte kunde sjunga. Sen tvingade hon mig till att sluta. Det sitter i fortfarnde!
Hiss - Alla gånger jag följde med mamma och pappa på små resor, till farmor/farfar, på kalas, på loppisresa, till affären, på söndagstur med bilen osv. Jag fick mycket tid med mina föräldrar (mina syskon slutade tidigare att följa med på sånt) och ibland en tidning på affären eller en glass nånstans.
5 leksaker du tyckte extra mycket om som barn Min cykel, mina dockor, målafärger, pulkor och mammas pysselsaker från den tiden då hon var dagmamma!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 60 visningar

Gillar

Kommentarer