För mig betydde balen ingenting!

Nu när det vankas student för många så har balen också varit ett inslag i avslutningen. Många har planerat flera månader i förväg med klänning, kostym, frisyr och en flådig bil att ta sig till festen i.
För mig är detta helt överflödigt. Helt onödigt!
Jag tycker inte man behöver anordna en sådan här tillställning när man slutar gymnasiet. Man kan ha avslutningsmiddag ändå - utan uppklädda tjejer och killar.
Jo, men visst är det vackert med en uppsydd färggladd klänning och ett läckert ekipage men varför?

När jag slutade nian i Skogstorpsskolan anordnades en liknande avslutningsbal i samband med att vi lämnade skolan. Även då skulle man ha en speciell klänning, en vacker frisyr och bilen man åkte i skulle vara speciell. Man bjöds på pampig middag och festen höll på i flera timmar. Jag var inte med då! Jag bojkottade det även då - hade ingen lust att lägga pengar på en klänning jag bara skulle använda vid det tillfället.

Samma sak på studenten från gymnasiet. Jag valde att inte gå. På grund av att jag kände mig obekväm helt enkelt. Jag är ingen som klär upp mig i klänningar, specifika frisyrer och trampar fram på en röd matta medan halva Falkenberg står och glor på mig. Dessutom kände jag inte att jag ville betala någonting för att dela ett par timmar med mina falska klasskamrater! Det skulle inte ge mig någonting överhuvudtaget!
Men samtidigt även för att jag inte hade dem pengarna det kostade.
Det var likadant för min kompis, som mer än gärna ville gå, men hade inte råd att skaffa en klänning som skulle "passa tillfället".
Det är egentligen rätt sjukt. Varför är det så? Jag menar, man skulle kunna ha en sådan här bal med helt vanliga kläder... En skjorta och ett par snygga jeans, en sommarklänning och ett par fina skor - mer än så behöver det inte vara. Tyvärr är det många som inte kan närvara för att det inte godkände en sådan klädsel och dem har inte råd att skaffa något annat.

Något år efter jag slutade nian togs det ett väldigt bra beslut - att det var förbjudet att komma i en dyr balklänning och flådigt ekipage. Det räckte med en klänning helt enkelt - varför kan inte detta beslutet även fattas för studentbalen?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 2 visningar

Gillar

Kommentarer