För helheten är det viktigt!

När jag kommer in på en restaurangg (då syftar jag inte på snabbmatsställen) och vill ha en mysig kväll med god mat och trevligt sällskap så gör restauranginredningen väldigt mycket för helheten. Visst, maten är det viktigaste och visst har maten räddat upp situationer där jag tyckt personal vart sviniga och inredningen kall och trist- på gränsen till äckligt.
Man vill ha en skön känsla när man skall äta gott och faktiskt väljer att lägga lite extra pengar på maten för en kväll. Särskillt om tillfället är speciellt.

Det viktigaste för mig är att det går i samma anda! Det funkar inte att blanda modernt och nytt med antikt och second hand. Antingen eller och jag kan facineras av både ock. En mysig liten restaurang som är personligt inredd med vackra ting från en second hand eller antikbutik är underbart att vistas i, äta lite hemlagad husmanskost och njuta i vackra restaurangmöbler.
Men äter jag en planka eller finare mat slår jag mig gärna ner där det är modernt och stilrent.
För mig som är lite större tycker jag det är viktigt med bekväma stolar, helst utan armstöd för dem kan förstöra lite om man är modell större. Känna sig intryckt och ihopklämd är inget skönt. Och luft är viktigt, tycker jag hellre dem skall satsa på att ta bort ett eller två bord och ha lite luft och mellanrum mellan bord och stolar istället för att tänka på att trycka in så många gäster som möjligt. AZ Design restaurangmöbler har väldigt mycket möbler som passar till en modern inredning. Jag har hittat en hel del bord och stolar jag hade valt om jag hade haft en restaurang. Min restaurang hade vart färgglad men inte så att det skulle skära sig eller bli för mycket. Jag hade haft en lounghörna och då hade denna coola soffan fått plats.

Som jag skrev så är stolarna viktiga. Jag hade kunnat tänka mig stolen nedan. Mjuk, utan armstöd, ser lätt ut att flytta omkring och väldigt snygg. Jag hade velat ha dessa på min mysiga restaurang.

Bilderna kommer ifrån www.azdesign.se

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 9 visningar

Gillar

Kommentarer