Festliga lekar - Svåra ord

Många planerar in fester och andra festliga tillställningar och vill då leka lite tillsammans och tävla mot varandra och göra något mysigt tillsammans helt enkelt. Och eftersom jag ibland själv kan tycka att detta är roligt så tänker jag under denna kategori (Festliga lekar) samla flera lekar som går att leka tillsammans. Ordet lek förknippar jag mestadels med barn, men vi vuxna kan också ha riktigt roligt ihop och tävla och leka tillsammans. Hoppas att ni kanske får användning av någon av dessa på möhippan, tjejfesten, AW:n, bröllopsfesten, midsommarfesten, sommarfesten, födelsedagsfesten med mera. Känner du till någon rolig lek som passar in här, snälla skicka hur den går till osv så kan jag lägga upp det här.

Svåra ord

Detta är en trevlig isbrytare. Gästerna måste prata med varandra för att hitta sitt par.

Behövs:
En svensk ordbok, papper och skålar.

Förberedelser
: Bläddra i en ordbok och leta fram kluriga ord. Helst ord som dina gäster kan tänkas ha hört eller läst, men ändå är osäkra på vad de betyder. Klipp ut lika många lappar som du har gäster. På hälften av lapparna skriver du själva orden, på den andra hälften skriver du ordens betydelse.

Exempel:
Lapp 1: Ordet: altruism
Lapp 2: Förklaringen: osjälviskhet, människokärlek
Lägg lapparna med orden i en skål och lapparna med betydelserna i en annan.

Så här går det till:
Be dina gäster ta en lapp ur valfri skål. Nu ska de hitta sitt par. Varje ord ska paras ihop med rätt betydelse. För att lyckas med det måste de mingla och ta reda på vad de andra har för ord och betydelser. Sedan måste de ju lista ut vad just deras ord betyder, för att känna igen rätt betydelse. Få fart på gästerna genom att lova det första paret ett pris.

Fler varianter:
Variera leken genom att få gästerna att leta efter:
motsatsord: obetydlig-ansenlig, svårartad-lindrig
rätt språk: caracol (snigel)-spanska, immer (alltid)-tyska
rätt ordklass: oss-pronomen, avskalad-adjektiv

Fler lekar hittar du under kategorin Festliga Lekar

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 334 visningar

Gillar

Kommentarer

Sandra
,
Pärla
Sandra
,
jag tycker du ska pärla kvinno tecknet:)
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Tack för tipset!
nouw.com/frökenrödlök