Festliga lekar - Strutfotboll


Många planerar in fester och andra festliga tillställningar och vill då leka lite tillsammans och tävla mot varandra och göra något mysigt tillsammans helt enkelt. Eftersom jag själv ibland kan tycka att detta är roligt så tänker jag under denna kategori (Festliga lekar) samla flera lekar som går att leka ihop. Ordet lek förknippar jag mestadels med barn, men vi vuxna kan också ha roligt ihop och tävla och leka tillsammans, Hoppas att ni kanske får användning av någon av dessa på möhippan, svensexan, tjejfesten, AW:n, bröllopsfesten, midsommarfesten, sommarfesten, födelsedagsfesten, inflyttningsfesten med mera. Känner du till någon rolig lek som passar in här, snälla skicka hur den går till osv så kan jag lägga upp den här.


Strutfotboll

Med en strut som gör det svårt att se ska man sparka en boll runt borden.

Behövs
: Ett vitt A3-ark, tejp och gummiband, samt en fotboll.

Förbered
: Rulla ihop arket till en strut och fäst med tejp. Klipp itu gummibandet och fäst varsin ände på varsin sida om strutens större öppning. Den vidaste delen ska vara vänd mot ansiktet och den smalaste ner mot golvet, likt en omvänd megafon.

Så här går det till:
Den här leken utförs av en deltagare i taget. Deltagaren ska sparka en boll längs en bana, gärna runt ett långbord, på kortast möjliga tid. Det som gör det hela svårt är att han måste titta igenom den felvända pappersstruten. Placera bollen framför deltagarens fötter. Så länge bollen står still och ligger precis intill hans fötter, kan han se den, men så fort han börjar sparka på den, försvinner den ur hans synfält. Hans lag ska då guida honom till bollen och hjälpa honom igenom hela banan. De får stå bredvid deltagaren, men inte röra bollen eller eventuella hinder i vägen. Nu är det dags för deltagaren från nästa lag. Laget vars representant var snabbast runt med bollen vinner.


Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Har aldrig hört strutfotboll men det kanske man ska prova någon gång 😊 hoppas du får en super dag idag.
nouw.com/2barnsmammaochfru
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Har inte heller hört om det tidigare, men det låter skoj =)
nouw.com/frökenrödlök
Madde ,
Jag älskar ju att leka. Är lite barnslig av mig där, men tycker verkligen det är kul
www.nouw.com/madelena
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Vissa grejer är ju hur roliga som helst att leka =)
nouw.com/frökenrödlök
Maria,
Verkar vara rolig lek. Kanske något man skulle prova. 😁
my-story-blog.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det tycker jag =)
nouw.com/frökenrödlök