Festliga lekar - måla vinglas

I corona tider kanske inte det är aktuellt men man kan ju spara.


Många planerar in fester och andra festliga tillställningar och vill då leka lite tillsammans, tävla mot varandra och gör något mysigt tillsammans helt enkelt. Och eftersom jag ibland själv kan tycka att detta är roligt så tänker jag under denna kategori (Festliga lekar) samla flera lekar som går att leka tillsammans. Ordet lek förknippar jag mestadels med barn, men vi vuxna kan också ha riktigt roligt ihop och tävla och leka tillsammans. Hoppas att ni kanske får användning av någon av dessa på möhippan, tjejfesten, AW:n, bröllopsfesten, midsommarfesten, sommarfesten, födelsedagsfesten med mera. Känner du till någon rolig lek som passar in här, snälla skicka hur den går till osv så kan jag lägga upp det här

Måla vinglas

Ge dina gäster en rolig upplevelse samtidigt som du får ett personligt set av vinglas (eller andra glas)

Behövs:
Vinglas (eller andra glas), glas- eller oljefärger, penslar, terpentin, vattenglas och en bunt tidningar att ha som underlag. Oljefärg är snabbast och lättast att arbeta med, men då måste du diska dina vinglas försiktigt för hand. Det kan det vara värt, oljefärg gör att glasen ser ut som små konstverk. Det finns billiga glas på IKEA, köp ett var samt några extra för det är lätt hänt att någon går sönder.

Så här går det till:
Förbered en målarhörna och introducera leken i början av festen. Det är ett utmärkt tillfälle för folk att börja småprata med varandra. De som råkar ut för prestationsångest och högljutt hävdar att de inte kan måla, kan skriva något vackert på glaset med en tunn pensel. När alla är klara, ställ vinglasen i rad för allmän beundran.

Ett roligt initiativ och aktivitet på en fest (kanske inte med för mycket alkohol förvisso) där värden/värdinnan får ett unikt set med glas. Ett roligt sätt att minnas festliga tillfällen på.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

jessica,
åh vilken rolig grej att göra tillsammans vid festliga tillfällen tack för tipset <3
nouw.com/jessiekaos
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
malinedlund
malinedlund,
Trevligt tips! Längtar tills corona-tider är över..
nouw.com/malinedlund
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Då är vi två =)
nouw.com/frökenrödlök
Madde ,
Finns så mycket roligt. Sådana där isbrytare är alltid bra tycker jag. Då vi gifte oss hade vi en kort presentation av alla gäster, och det ledde alltid till något samtalsämne. Min dotter tog över det på sitt bröllop, och det blev väldigt kul. Kom inte ihåg ordagrant, men mitt slutade med " och bloggar friskt" I det läget handlade mycket om min viktnedgång. Min man jobbar med graviditetspeng på FK och om honom skrev dom " fixar deg om du har en bulle i ugnen" Hennes syster på röntgen skrev dom att hon var en undersköterska som ser rätt igenom dig. På en större fest där många inte känner varandra kan det vara en isbrytare.
www.nouw.com/madelena
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det lät ju riktigt roligt =)
nouw.com/frökenrödlök
Diana,
Det där var ju faktiskt något av det roligaste jag läst...tänk vilka härliga minnen det blir varje gång man använder de glasen...jag tillhör tyvärr dem verkligen inte kan hantera en pensel vare sig i skrift eller mönster....men något kan man ju alltid få till och det är ju inte alltid det vackraste är det roligaste minnet.... och själva aktiviteten är ju som du säger helt säkert också en isbrytare
nouw.com/fibrolivet
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Inte alltid man behöver ha en penna eller pensel för att göra fina konstverk. En bit tvättsvamp, tops, bomull osv som man liksom stämplar de med, går ju att använda =)
nouw.com/frökenrödlök
Marie,
Vilken rolig idé och vad kul tips, då får man ju verkligen helt unika glas
sweetwordsbymirre.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det får man verkligen =)
nouw.com/frökenrödlök