Festliga lekar - Gratulationstal

Många planerar in fester och andra festliga tillställningar och vill då leka lite tillsammans och tävla mot varandra och göra något mysigt tillsammans helt enkelt. Och eftersom jag ibland själv kan tycka att detta är roligt så tänker jag under denna kategori (Festliga lekar) samla flera lekar som går att leka tillsammans. Ordet lek förknippar jag mestadels med barn, men vi vuxna kan också ha riktigt roligt ihop och tävla och leka tillsammans. Hoppas att ni kanske får användning av någon av dessa på möhippan, tjejfesten, AW:n, bröllopsfesten, midsommarfesten, sommarfesten, födelsedagsfesten med mera. Känner du till någon rolig lek som passar in här, snälla skicka hur den går till osv så kan jag lägga upp det här.

Gratulationstal

Roa födelsedagsbarnet genom att framföra ett högst ovanligt gratulationstal.

Behövs:
14 små papperslappar, pennor, en skål och själva talet.

Så här går det till: Be gästerna skriva ner adjektiv på en lapp och lägg den i skålen. Du behöver 14 adjektiv. När du läser upp dem, se till att böja dem efter hur texten är skriven.

När du samlat in dem, harkla dig högljutt och be födelsedagsbarnet att komma och sätta sig. Påpeka att du inte är personligt ansvarig för hur innehållet i talet kommer att utvecklas.
Dra en lapp från skålen. Börja läsa talet och det första adjektivet du drog upp. Dra ett nytt adjektiv direkt efter. Fortsätt att varva talet med adjektiven i skålen. Försök att läsa så seriöst som möjligt.

Talet:
Till vårt .......... födelsedagsbarn!
Det här är vår gemensamma hyllning till dig.
Du är en .......... person!
Får som du har en sådan ................. utstrålning, ett ............... utseende och ett makalöst ................ intellekt!
Vi kan bara konstatera: Du är .............., ......................... och ......................
Du bryr dig om din ................ familj, din ............... släkt och dina ................ vänner.
Att du finns till gör oss ..................
En ................ kram från dina .......................... nära och kära!

Fler lekar hittar du under kategorin Festliga Lekar

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 69 visningar

Gillar

Kommentarer

Åse
,
Är ju superkul med lekar och bords spel 😊
FrökenRödlök
FrökenRödlök,