Festliga lekar - Gissa anekdoten

Många planerar in fester och andra festliga tillställningar och vill då leka lite tillsammans och tävla mot varandra och göra något mysigt tillsammans helt enkelt. Och eftersom jag ibland själv kan tycka att detta är roligt så tänker jag under denna kategori (Festliga lekar) samla flera lekar som går att leka tillsammans. Ordet lek förknippar jag mestadels med barn, men vi vuxna kan också ha riktigt roligt ihop och tävla och leka tillsammans. Hoppas att ni kanske får användning av någon av dessa på möhippan, tjejfesten, AW:n, bröllopsfesten, midsommarfesten, sommarfesten, födelsedagsfesten med mera. Känner du till någon rolig lek som passar in här, snälla skicka hur den går till osv så kan jag lägga upp det här.

Gissa anekdoten

Den här leken ger gästerna tillfälle att berätta roliga anekdoter om födelsedagsbarnet (eller värden/värdinnan vid annan fest)

Behövs:
Alla gäster tänker ut en speciell händelse de varit med om tillsammans med födelsedagsbarnet och en passande ledtråd, ett ord eller en mening.

Så här går det till:
En gäst i taget ger födelsedagsbarnet sin ledtråd.
Exempel:
Toalettpappersrulle.
Födelsedagsbarnet ska nu försöka gissa vilken händelse gästen tänker på. I detta fall var det följande anekdot: "Hon tappade en toalettrulle i toalettstolen på en fest. Hon slängde ut toalettrullen genom fönstret i hopp om att ingen skulle upptäcka det. Rullen hamnade tyvärr på taket, där den rullade fram och tillbaka tills det var toalettpapper över hela taket."

För varje rätt gissning skålar ni högljutt och ber födelsedagsbarnet att berätta om händelsen. Om han/hon inte minns eller svarar fel får gästen berätta anekdoten.


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 137 visningar

Gillar

Kommentarer

Michelle ,
Ja det är superbra med lekar på fester för att lära känna varandra 💕
michellefrandell.blogg.se
Kamilla,
Detta är verkligen kul när diu tiåpsar om lekar och sånt som passar bra på fester och kalas
kamillaskamera.com/
Åse
,
Du värkar vara duktig på lekar /spel och tävlingar osv. Jag har tagit nåt tips av dej faktiskt:)
moahhansson
moahhansson,
Haha det där lät kul måste testas någon gång 😊
nouw.com/moahhansson
Amanda,
vilken rolig lek 😊 ska bli kul att följa det
amidiz.se
JuliaElisabeth
JuliaElisabeth,
Åh vad roligt med tips 😁 kanske kan vara något för våran julkamp 😄
nouw.com/juliaelisabeth
Madelen,
Åå låter som en rolig låt.
www.missmadde.se