Festliga lekar - födelsedagsrad

Många planerar in fester och andra festliga tillställningar och vill då leka lite tillsammans, tävla mot varandra helt enkelt. Och eftersom jag ibland själv kan tycka att detta är roligt så tänker jag under denna kategorin (Festliga lekar) samla flera lekar som går att leka tillsammans. Ordet lek förknippar jag mestadels med barn, men vi vuxna kan också ha riktigt roligt ihop och tävla och leka tillsammans. Hoppas att ni kanske får användning av någon av dessa på möhippan, tjejfesten, AW:n, bröllopsfesten, midsommarfesten, sommarfesten, födelsedagsfesten med mera. Känner du till någon rolig lek som passar in här, snälla skicka hur den går till osv så kan jag lägga upp det här.

Födelsedagsrad

I denna lek ska gästerna gissa åldern på de andra gästerna.


Behövs: Minst sex deltagare


Så här går det till:
Dela in gästerna i två lag. Lagens uppgift är att ställa sig i en rad efter åldern, den yngsta längst fram och den äldsta längst bak. Det finns dock en hake - de får inte prata utan måste klura ut svaren med hjälp av gester. Snabbaste lag att stå i rätt ordning vinner.

Fler varianter:
Be deltagarna att dela in sig efter: Ögonfärg, antal kusiner, antal år man bott i sitt hem.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Madde,
Vad roligt. Och sånt bra tips. Tack
www.missmadde.se
Kamilla,
Vad roligt och bra framför allt att få tips om roliga lekar. Ibland står det ju helt stilla när man behöver komma på något lkul
kamillaskamera.com/
Silverblomma,
Hmm..är du tankeläsare? Kollade precis igår på massa lekar som jag funderade på att skriva om på min blogg eftersom jag gillar att vara med och fixa tillställningar..tyckte att det skulle vara kul att skriva om men nu får jag hitta på något annat för annars känns det som om jag bara skulle härmas..roligt tema dock blir intressant att läsa om framöver,det ser jag fram emot..Blir att fundera på en annan ide jag har istället..ha det bäst..
www.nouw.com/silverblomma
Marie,
Ohh vad roligt det låter, det skulle jag gärna ha på mina kalads
sweetwords.se
tess,
Men gud va roligt de låter vännen 😊 lekar kan vara riktigt kul ibland 😃
tessthelin.se