Festliga lekar - Flörtleken

Många planerar in fester och andra festliga tillställningar och vill då leka lite tillsammans och tävla mot varandra och göra något mysigt tillsammans helt enkelt. Eftersom jag själv ibland kan tycka att detta är roligt så tänker jag under denna kategori (Festliga lekar) samla flera lekar som går att leka ihop. Ordet lek förknippar jag mestadels med barn, men vi vuxna kan också ha roligt ihop och tävla och leka tillsammans, Hoppas att ni kanske får användning av någon av dessa på möhippan, svensexan, tjejfesten, AW:n, bröllopsfesten, midsommarfesten, sommarfesten, födelsedagsfesten, inflyttningsfesten med mera. Känner du till någon rolig lek som passar in här, snälla skicka hur den går till osv så kan jag lägga upp den här.


Flörtleken

En rolig lek att göra på singelfesten men även i kompisgänget eller andra sammanhang, man behöver alltså inte vara singel, den är väldigt rolig att leka ändå. Har lekt den massvis av gånger!

Placera stolar i en ring. Antalet ska vara hälften av antalet gäster. Be hälften av dina gäster att sätta sig på stolarna, exempelvis alla kvinnor. Männen ställer sig bakom varsin stol. En stol ska stå tom men ändå ha en man stående bakom den. Denne man ska nu försöka locka över en av kvinnorna till sin stol, genom att blinka diskret till henne. Om mannen som står bakom kvinnan upptäcker det får han försöka stoppa henne, men först när hon reser på sig. Han får alltså inte hålla fast henne när hon sitter ner. Om kvinnan hinner byta stol, är det nu den andra mannens tur att locka över någon.

Fler varianter:
Låt två stolar stå tomma. Med två personer som försöker locka över personer till sin stol blir det mer fart.
Sätt på bakgrundsmusik och låt någon pausa i musiken då och då. Varje gång musiken pausas åker den person ut som just var i färd med att byta stol. När det bara är en sittande person kvar är leken slut. Här är det alltså ingen som "vinner", det handlar om att upptäcka rivalernas flörtande signaler och hinna hindra "sin" person på stolen från att rymma.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer