Ett sånt där minne från barndomen!

Ett minne från mitt klassrum

Jag minns i småskolan - tror jag gick i 4-5:e klass då man hade bänkar med lock i klassrummet.
En gång i månaden fick vi ändra om och byta platser, varför vet jag inte riktigt för alla ville ju ändå sitta bredvid samma person varje gång.
Jag minns en gång då vi hade möblerat om, fått en bra gruppering och jag tror alla var nöjda med sina platser. Jag ingick i en grupp på 4-5 elever och enbart killar om jag inte minns helt fel.
I ett par dagar satt vi så och jag hade en av mina dåvarande bästa kompisar bredvid mig - vi kallar honom K. Vi gjorde allt tillsammans. Vi var rätt busiga när vi väl kom ihop oss - vi pratade, skrattade och lyssnade inte alltid på magistern! När vi kom ihop oss visste man aldrig vad som kunde hända på en lektion. Jag vet inte hur många ggr läraren fick säga till oss och jag misstänker att våra klasskamrater var måttligt trötta på oss!
Så var det då en dag, när vi busade som alltid annars. Jag kommer inte ihåg vad vi gjorde men läraren tröttnade på oss helt enkelt, vilket jag kan förstå.
Plötsligt går han fram till K´s bänk och drar undan den, flyttar den mitt ut på golvet och sa åt honom att flytta med stolen och att han från och med då kunde sitta där! Så tyst allt blev!
Jag skämdes. Att någon skulle flytta på oss var väl egentligen en självklarhet, men varför just han? Varför inte jag? Varför inte båda när anledningen var bådas? Vi hade kunnat sitta utspridda båda två. Men näe, han valde K och jag tycker det var elakt gjort av en lärare. Det är aldrig ens fel att två träter och alla visste ju att vi var två.

Kommer du ihåg någon speciell händelse från ditt klassrum som yngre?
Hade vart roligt att läsa så om du skriver något glöm inte att tagga mig så jag inte missar!
Alla får givetvis skriva men jag är mest nyfiken på
@bolmgren@elinor @Misstossequeen @Hakansson och @EmmaochMelissa

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 473 visningar

Gillar

Kommentarer