En podcast - systrar!

Hej!

Under några dagar har jag på mina promenader lyssnat på en för mig, ny podcast som fastnade direkt och som jag nu vill dela med mig av och rekommendera till er.
Den finns nog lite över allt men jag har lyssnat via Podcast Player.

Den är uppdelad i 7 delar och poden handlar om 3 tjejer, hundratals män, en granskning.
Det är Michael Verdicchio på Göteborgs-Posten som står bakom. Han har träffat tre olika tjejer i unga åldrar som sålt sex till män. Man får följa deras historier, varför de började, hur de träffar torskarna och sedan får man höra några torskar berätta varför de köper sex samt närvara på en rättegång.

Detta är intressant och jag tycker Michael har gjort ett bra jobb med denna podden.
Det är tragiskt att så många unga tjejer börjar att sälja sex för att passa in mer i samhället. Ena tjejen berättar nämligen att hon blir utstött för att hon inte har märkeskläder, därför behöver hon pengar snabbt och börjar därför sälja sin kropp, så att hennes klasskamrater ska acceptera henne. Hur sjukt?

Någon tjej har blivit våldtagen och vill ta tillbaka makten över sin kropp och sin sexualitet och börjar därför sälja sex. Någon har tvingats in i det.
Det sjuka är alla jävla männen som betalar för en ung kvinnas kropp, som tror att det är okej. Som tror att kvinnorna själva vill detta, som njuter av det. Många av tjejerna är under 15 år.
Barn! BARN!!!
I rättegången är det en man som påstår att han inte visste att man inte fick köpa sex av någon mellan 15 och 18 år. Och han påstår sig inte ha våldtagit och haft sex med ett barn. Men man är barn så länge man är under 18 år. Oavsett om tjejen beter sig mer vuxet. Mannen sa att han trodde hon var äldre för att han tyckte hon var såååå erfaren när det kom till sex.
Det är så äckligt!

Och vilket straff får de? Knappt något alls.
För sexköp är straffet ungefär som en parkeringsbot.

Jag tycker verkligen ni ska lyssna på den!


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 196 visningar

Gillar

Kommentarer